Veiby vant i NEZ-åpningen

ole_chr_veiby.jpgDet ble en rekke gode norske plasseringer i helgens første runde av NEZ-mesterskapet i crosskart i Östmark utenfor Torsby. Ole Chr. Veiby vant 250-klassen.

– Dette smakte nesten like godt som da jeg ble norgesmester i fjor høst. Med hele den nordiske eliten på plass, var det helt utrolig å vinne 250-klassen, sier 16-åringen med et bredt smil.
Ting er gått veldig fort siden han begynte med crosskart i fjor. I debutsesongen ble han norgesmester i 125 ccm-klassen, og i år har han bitt fra seg i 250 ccm-klassen. Konkurransen i Östmark utenfor Torsby var det største crosskartstevnet som noen gang er blitt arrangert. Totalt 114 deltakere var påmeldt, og førere fra Norge, Sverige, Danmark og Litauen stilte til start.

– Jeg var litt nervøs, men litt nerver må en være om en skal kunne prestere opp mot sitt beste, sier Ole Christian, som kjører for KNA Solør Motorsport.
Han vant de to første heatene, og fikk roet nervene litt. I den tredje omgangen stilte han i dårligste startspor, men kjørte likevel inn til andreplass. Det holdt til nest beste startspor i A-finalen.
– På forhånd var jeg veldig spent på nivået, og var fornøyd om jeg tok med til A-finalen. Med så mange førere jeg aldri tidligere har kjørt mot, var det spennende å se hvor langt jeg kunne komme, sier han.
I finalen startet han i første ledd, ytterst til høyre. Etter en dag med mye regn hadde det begynt å tørke opp. Ole Christian tok starten, og ledelsen beholdt han finalen ut – uten de største utfordringene.

– Kontroll har man vel aldri, men etter at jeg tok starten, følte jeg ikke at seieren var ordentlig truet. Jeg tok alternativsporet i siste runde. Å krysse mållinja var en god følelse. Å slå så mange førere, gir en ekstra god følelse, innrømmer han.

Klubbkamerat Marius Vardeberg sørget for dobbel norsk seier i 250 ccm. Sebastian Hinna fra NMK Grenland endte på 5. plass, mens Oscar Solberg fra KNA Indre Ytre Østfold tok 7. plassen.

I 125 ccm ble det svensk seier til Markus Andersson, mens Mats Nygård fra KNA Solør tok andreplassen. Han ble fungt av Carl Henrik Lyche og Aleksander Bjørnestrand. Tre norske blant de fire beste med andre ord.

I 650 ccm ble Ludvik S. Einarsen beste norsek med en tredjeplass. Harald Engerud sluttet på 8. plass.

I juniorklassen 85 ccm ble det seier til svensk/norske Oliver Solberg som kjører for MK Ratten. Han vant foran Nikolai Haldammen fra KNA Solør og Ola Nore Jr. fra NMK Modum & Sigdal. Jacob Lyseng fra NMK Hønefoss sluttet på 4. plass.