-Vi skal sammen framover igjen

Nyhetsbrev fra Kartingseksjonen i Norges Bilsportforbund, 6. juni 2024.

1. Juni 2024 vil for alltid bli en merkedag i Norsk bilsport og Karting. Den tragiske hendelsen under arrangementet hos NMK Andebu vil for alltid være i minnet for mange.

1. Juni 2024 ble også en dag hvor solidaritet og omtanken for hverandre i Karting-miljøet og Norsk Bilsport stod frem fra sin beste side. Den varmen, tryggheten og åpenheten til å ta vare på hverandre har vært alle sin styrke.
Norsk Karting vil komme enda sterkere ut av det tragiske og være sterk forent som en stor familie sammen med resten av Norsk Bilsport.

Omsorgen har også kommet langt utenfor Norges grenser, fra det internasjonale bilsportmiljøet og kartingmiljøet. Det gir en trygghet og varme å bli sett selv om vi er en liten karting-nasjon sammenlignet med flere store land i Europa.

Vi er alle nå inne i en situasjon, store som små, der vi har ulike måter å reagere på, både nå og mange vil få reaksjoner fremover. Vi er alle opptatt av vi skal ha det bra, så vi må fortsette det gode arbeidet som gjøres i hele Norge med og hjelpe hverandre gjennom den tiden vi er i nå og når noen skulle få det tungt senere. Stå forent som den klubben dere er, og er en del av, og fortsett å være inkluderende.
Det gjør utrolig godt å lese, se og ta innover seg alle innlegg og videoer som deles.
Våre unge og fremadstormende barn har verktøy som kan skape de fantastiske filmer og tanker, noe vi skal være stolte av. Det bor utrolig mye godt i dem alle sammen.
Men, vi som voksne må også passe på hva vi sier og formidler. Likeså er det slik at det vil alltid kunne komme ut feil informasjon på de sosiale kanalene som kanskje de unge ikke helt klarer å reflektere over. Vi har et ansvar selv og ovenfor våre barn for å gi dem korrekt informasjon og fortelle de hva som er greit og ikke greit på sosiale medier. Vi ønsker at dere tar denne praten.

Skadene som oppstod som følge at #28 veltet var innvendige skader som man ikke klarte å stoppe og tiden gikk fra helsepersonell etter intenst arbeid i nesten 1 time. Det var ingen ytre skader eller brudd som forårsaket det tragiske utfallet.

Norsk karting og Norsk Bilsport er nå inne i en tung fase, men vi skal opp på hesten igjen og gjøre det vi trives best med. Vi skal slite oss ut med å få parkert den campingvogna, få ned støttebeina og koble på strøm for så å finne den forbanne jordfeilen som han ene på campingen har forårsaket pga. en forferdelig dårlig patent med skjøteledninger.

Vi skal tilbake til dit hvor latteren sitter løst, hvor vi spiller hverandre et lite puss for å forsøke å få ut litt informasjon om hva gjør du, hvilke drev tror du, hvor mye luft kjører du med i dekkene.
Vi skal tilbake dit hvor de ivrige og til tider høylytte mammaene på sidelinjen som i rent engasjement og spenning ikke klarer å holde følelser eller uttrykk tilbake når deres barn kjører.
Vi skal tilbake til slitne gokart-pappaer som er møkk lei den forbanna motoren som ikke ville starte i finalen og helst bare vil komme seg av gårde for den må testes allerede til tirsdag for jeg må vite hvorfor.
Vi skal tilbake til gokart-baner fulle av unger som spiller fotball, sitter med telefoner, kommer med skrubbsår etter sykkelvelt.
Vi skal tilbake! Vi skal finne gokart-gleden, og gleden med å dyrke det vi synes er det gøyeste i verden SAMMEN.

Norsk Karting trenger en liten restart, vi trenger å møtes for å kunne klemme hverandre, få frem smilet og jobbe hos gjennom det sammen videre i felleskap.
Kartingseksjonen sammen med øvrige representanter fra Norges Bilsportforbund har fokusert primært på å være tilgjengelige og har møtt opp på de plassene vi har klart å møte opp på for å støtte oppunder sammen med alle som er involverte.

Imellomtiden har flere også jobbet med å se for seg hvordan og når skal vi opp på hesten igjen og komme oss i gang.
Dette arbeidet er gjort sammen med KNA Oppland og Agder Motorsport som begge har måtte gjøre endringer i sine planer som det har vært jobbet med i hele vinter.

St.Hans helgen, og lørdag 22. juni blir en ny merkedag for Norsk Karting. Vi skal i gang igjen samlet.
Dette blir da en drøy uke etter begravelsen.
Tankene med denne dagen er at vi samler oss til en skikkelig god gokart St.Hans feiring på Snertingdalen – vi gjør det vi er best på – det å skape gode minner og opplevelser.
KNA Oppland i samarbeid med Kartingseksjonen vil jobbe for få på plass ett opplegg hvor det er tenkt at vi kan få kjørt litt gokart på dagtid for så å samles til kos og hygge etterpå, for det er viktig at vi blir litt møkkete på fingra og at det lukter litt 2takt-olje av oss.
Det jobbes med å få på plass teltløsninger som kan huse alle sammen, hvor en kan ha litt underholdning, konkurranser lek og gøy og ikke minst god grillmat.
Mer informasjon og detaljer vil komme når det er på plass, men vi håper at samtlige som har tid og lyst vil bli med oss samlet om en slik dag for at vi alle kan se tilbake på denne dagen, og at det var en skikkelig bra dag for Norsk Karting og Norsk Bilsport.

Lørdag 6 Juli vil det første offisielle karting-løpet kjøres i gang igjen. Agder Motorsport har vært offensive og på tilbud-siden, de vil gjerne gjennomføre sitt sommerløp.
Den given etter å hjelpe til å komme oss i gang igjen er vi utrolig takknemlige for, vi har hele tiden ønsket at vi skal få til noe før sommerferien og sammen vil vi klare det.

Så når det er sagt, vi følger med på det som rører seg om dagen. Ta vare på hverandre så håper vi at denne informasjon ga dere noe se frem til før sommerferien kom for tur.

På vegne av meg selv, Kartingseksjonen og
Norges Bilsportforbund vil jeg si tusen takk.
Dere er alle gode. Stå på videre så får vi dette til.

 

Glenn Andre Fossen
Leder Kartingseksjonen