Viftereim satte Henning ut av spill

henning_s_por_480.jpgDa viftereima røk mistet Henning Solberg en sjetteplass i Rally Portugal. På løpets aller siste dag måtte Ford-føreren bryte, og dermed ble det ingen VM-poeng i helgens VM-runde.

-Det er bare så ergerlig. Her snakker vi om biler til millioner, også er det ei reim til 30 kroner som sender oss ut av løpet. Men slik er det. Liten stein kan velte stort lass, sier Henning Solberg. Han var på vei mot sin tredje 6. plass i årets sesong, og sin beste innsats på lenge da han måtte kaste inn håndkle. Viftereima driver også dynamoen, så det ble både overopphetet motor og tomt for strøm for Henning Solberg og kartleser Ilka Minor på den 15. og av totalt 18 fartsetapper i løpet.

-Det var selvfølgelig svært skuffende å måtte bryte så nærme mål. Vi har hatt noen småproblemer under helgen her, men stort sett har bilen gått veldig bra og vi har presterte flere gode etappetider, derfor skulle jeg så gjerne ha kommet helt til mål, sier en skuffet Henning Solberg.

Med sin Ford Focus WRC var Solberg og Minor med blant de beste fra start på torsdag kveld. I publikumsetappen inne på Algarve stadion som åpnet det hele på torsdag kveld møtte Henning sin lillebror Petter foran nær 30 000 elleville tilskuere. De kjørte nesten likt over mål, med Petter noen centimeter foran.

På fredag startet de skikkelige etappene på støvete grusveier på Algarvekysten, og Henning Solberg var med blant de beste. Han lå på en 7. plass fredag kveld.

På lørdag tapte han en del tid på grunn av en dårlig bensinpumpe.

-Vi hadde store problemer med bensintrykket på lørdag formiddag, men det ble rettet opp midt på dagen så på ettermiddagen fungerte alt som det skulle igjen.

Etter lørdagens kjøring var 13 av løpets 18 fartsetapper unnagjort, og Henning Solberg lå på en trygg 6. plass, og målet var å holde seg inne blant de seks beste under søndagens fem avslutningsetapper.

Men slik skulle det altså ikke gå. På den 15. etappen røk viftereima på hans bil, og dermed måtte han bryte løpet.

Det var franske Sebastien Ogier som vant Rally Portugal. Han tok dermed sin første VM-seier noensinne. Han vant foran sin landsmann Sebastien Loeb og spanske Dani Sordo.

I VM-sammendraget leder Loeb foran Ogier og Ford-føreren Mikko Hirvonen etter seks runder. Henning Solberg er på en 9. plass.

Neste VM-runde er Rally Bulgaria 9.-11. juli. Det er mulig Henning Solberg vil stå over dette løpet, som kjøres på asfalt.
Rally Portugal på Viasat Motor i kveld
Søndag 30. mai kl. 21.30: Rallystudio på Viasat Sport
Resultater Rally Portugal
1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia, Citroën C4 WRC,3t 51min 16,1sek
2. Sebastien Loeb/Daniel Elena, Citroën C4 WRC, +7,9sek
3. Dani Sordo/Marc Marti, Citroën C4 WRC, +1min 17,6sek
4. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen, Ford Focus WRC, +1.32,0
5. Petter Solberg/Phil Mills, Citroën C4 WRC, +1.35,7
6. Matthew Wilson/Scott Martin, Ford Focus WRC, +7.10,1
7. Mads Østberg/Jonas Andersson, Subaru Impreza WRC, +7.28,3
8. Frederico Villagra/J Perez Companc, Focus WRC, +10.36,1
Poengstilling WRC
1. Sebastien Loeb, Frankrike 126
2. Sebastien Ogier, Frankrike 88
3. Mikko Hirvonen, Finland 76
4. Jari-Matti Latvala, Finland 72
5. Petter Solberg, Norge 63
6. Dani Sordo, Spania 49
7. Matthew Wilson, Storbritannia 38
8. Frederico Villagra, Argentina 26
9. Henning Solberg, Norge 24

Poengstilling Team
1. Citroen Total, 189
2. BP Ford Abu Dhabi, 163
3. Citroen Junior, 106
4. Stobart M-Sport Ford, 84
5. Munchi’s Ford, 40