Viktig FIA-støtte til Norsk bilsport

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har i mange år støttet norsk bilsports satsing på talentutvikling økonomisk med flere millioner. Slik håper vi det skal fortsette.

Under FIAs Sport Conference i Manila på Filipinene denne uken benyttet NBFs generalsekretær Hallgeir Raknerud anledningen til å møte Kate Robson som er ansvarlig for FIAs Sport Grant Programme (Head of FIA Sport Grant Programme). Både for å informere om arbeidet som gjøres med unge i Norge, og for å gi uttrykk både for takknemlighet for den støtten vi har fått, og at vi fortsatt håper på støtte også i 2019. De siste årene har norsk bilsport blitt tilgodesett med hele 50 000 Euro hvert fra FIA. Det er maksimalt av hva man kan få, og det er under kategorien «Motorsport development» den norske satsingen er plassert.

 

-Vårt arbeid med talentutvikling startet i 2007 i forbindelse med NBFs 75-årsjubileum. Helt fra 2010 har vi mottatt verdifull økonomisk støtte fra FIA, og ikke minst anerkjennelse for det arbeidet som gjøres. Det er nesten unikt at vi har fått støtte over så mange år. Til sammen dreier det seg om flere millioner kroner, sier Hallgeir Raknerud.

FIA stiller forholdsvis strenge krav til søknader og slik støtte, og ikke minst er det strenge krav til rapportering gjennom året. Midlene utbetales i flere runder i henhold til en kontinuerlig rapportering. På møtet i Manila ble NBFs satsing igjen berømmet fra FIAs Kate Robson, og det er viktig når vi nå er i en prosess med søknad for 2019. Innen 21. august må søknad om midler for neste år være klar.

 

-Det er rundt 130 nasjonale bilsportforbund som er tilsluttet FIA, så det sier seg selv at kriterier for å søke om så store midler det er snakk må være strenge. Vår prosjektleder Holm Jacob Matheson legger mye jobb i både søknad og rapportering, også passer vi på at vi hele tiden holder en personlig kontakt med de som jobber med dette i FIA, sier Raknerud videre.

Her kan du se mer om FIAs tilskuddsordning FIA Sport Grants