Viktige EM poeng for Bakkerud

img_9033-2.jpgDenne helgen var unggutten Andreas Bakkerud virkelig tilbake på banen igjen etter de tekniske problemene som har fulgt han de fire siste løpene. Til slutt ble det en sterk fjerde plass og svært viktige EM poeng.

– Det var veldig godt å få en helg der jeg har en 100 % god følelse på kjøringen min. Jeg følte jeg hang godt med hele veien, og jeg har igjen vist at vi kan være med i toppen. I de innledende omgangene hadde han to tredje og en fjerde tid.
– Og være kvalifisert til en A-finale er målet hver gang vi kjører, og det har vi vært i nesten alle løpene i år, så det er veldig bra!

Akkurat utenfor pallen
– Dessverre startet det og regne da vi kjørte fram til finalen, og forholdene ble derfor litt vanskelige på starten, og jeg kom ut litt bak.
Jeg kunne nok ha ofret mer for en pallplass, men det viktigste for meg var EM poengene, og at jeg holdt de som var bak meg unna pallen, sier Bakkerud før han legger til med ett smil: Det er jo alltid litt surt med en fjerdeplass ….

Det er også svært gledelig for Team Bakkerud at bilen også fungerte prikkfritt hele helgen. – Nå har det vært mye teknisk småplukk de siste rundene. Denne helgen var imidlertid alt tipp topp, sier den unge Bergenseren.

Bakkerud er nå med i kampen om en EM bronse, og med gode resultater i Polen og Tsjekkia i September, kan det bli en virkelighet med EM medalje i første sesong. Nå skal bilen få en overhaling hos Peugeot Sport i Danmark, så alt er klart til de to avsluttende EM rundene.