Viktige mesterskapspoeng for Bakkerud

A_Bakkerud_15_HOC
– Jeg hadde farten til å være på pallen i helgen, og er fornøyd med førerprestasjonene. Dessverre er det også slik i rallycross at man må ha litt flaks, og flyt – og i helgen ble det mye fighting og dermed ble ikke sluttresultatet helt slik jeg håpet.

 

Det sier Andreas sier Bakkerud som måtte bryte finalen på tyske Hockenheim etter en runde. Han ble dermed nummer seks, men tok 16 viktige mesterskapspoeng.
Årets andre VM-runde ble kjørt sammen med det tyske standardbil mesterskapet DTM på legendariske Hockenheim Ring. Dette var arenaen for Formel en i Tyskland så sent som i 2014. – De har bygget en helt ny bane her, og den er omkranset av en tribunekapasitet på nærmere 100.000. Det var bra fylt opp under finalen i dag, og jeg tror publikum likte det første møtet med rallycross, sier Bakkerud.

Og det ble action for publikum. De innledende omgangene ble kjørt fredag og lørdag, og inneholdt det aller meste av vær å føreforhold.
– Det ble veldig mye kriging, og dermed også mye skader på bilene når vi er så tett. Spesielt fredag når det var såpeglatt å vått. Teamet mitt gjorde en fantastisk jobb i helgen, men i finalen ble mitt høyre forhjul truffet av en konkurrent, og dermed knakk styre staget. Dermed var det bare å parkere å se finalen fra siden!
Bakkerud ligger som nummer tre sammenlagt i førermesterskapet etter de to første rundene, og føler både han og teamet har tatt store steg fra fjoråret.

– Bilen fungerte godt på både heftig regn, og tørt i helga. Teamet har bred erfaring, og dro nytte av den når det gjaldt å finne et godt oppsett på en helt ny bane, forteller Bakkerud.

Det er nå en helgs pause før tredje VM-runde kjøres i Belgiske Mettet 17. Mai helgen. – Jeg gleder meg allerede, og tar med mye gode opplevelser og bra fart til det helgen. Målet er å få smake litt champagne igjen – det har vært lenge siden sist, gliser Bakkerud.