Viktige VM-poeng for Bakkerud

a_bakkerud_16_10_1
Andreas Bakkerud sikret 22 viktige VM-poeng under helgens VM-runde i Latviske Riga. – Det ble en bra helg for oss, og jeg er veldig godt fornøyd selv med den litt sure fjerdeplassen, forteller Bakkerud.

Stillingen i førermesterskapet endret seg dramatisk denne helgen, og kampen om medaljene er fortsatt veldig åpen.

Bakkerud startet helgen på best mulig måte – og med sine to andre tider var han beste fører etter dag en. – Vi visste at det kom kraftig regn på søndag – og jeg fokuserte på å gjøre en best mulig jobb på Lørdag. Fordelen derifra tok vi med oss inn i søndagen hvor forholdene endret seg veldig når himmelen åpnet seg totalt. Vi klarte å fortsette den gode jobben – og startet fra pole i den andre semifinalen etter og ha vært nummer to sammenlagt etter de innledende rundene.

– Vi kjempet bra både i semifinalen og finalen, men hadde en bakstilling helt ute av oppsett etter en smell i semien, så det ble en hard fight. Derfor er jeg godt fornøyd med å bli nummer fire, og sikre så mange VM-poeng, forteller Bakkerud – som gjerne hadde villet sprute champagne med sine over 200 tilreisende #BakkerudBLUE supportere.
– Klarte det ville vært perfekt å sende vår egen #BakkerudBLUE charter flight hjem til Bergen i kveld med ett trofe og champagne – men jeg tror alle hadde en fantastisk helg her i Riga allikevel, forteller Bakkerud. Hans #BakkerudBLUE fans satte sitt preg på tribunene i Riga, og skapte en flott atmosfære og stemming.

Kampen i førermesterskapet endret seg mye i løpet av helgen. – Det beviser bare hvor ekstrem sporten vår er, og hvor mye som kan endres på kort tid. Før helgen hadde mange en klar oppfatning om hvem som kom til å endre hvor, men etter denne helgen er mye fortsatt veldig åpent. Det er 60 poeng igjen å kjøre om, og jeg skal gjøre mitt for å ta flest mulig av dem, så får vi se hvor langt det rekker, gliser Bakkerud.

Neste utfordring er en tøff en. Estering i Tyskland er en bane der absolutt alt kan skje, og som er beryktet for sin første sving der veldig mye bruker å avgjøres.- Det er som en joker i mesterskapet. Jeg har kjørt der mange ganger, og trives godt, og tror det kan bli en bra helg for oss, avslutter Bakkerud.