Vil avslutte sesongen med seier i Wales

Rally Spain 2014
Andreas Mikkelsen har opplevd sitt definitive gjennombrudd som rallyfører i 2014. Han har sikret seg VM-bronse, og i helgen ønsker han å avslutte sesongen med å vinne sin første VM-runde.

Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene reiser til den siste VM-runden i Wales stinne av selvtillit etter en fantastisk sesong. Spesielt siste halvdel av sesongen har de imponert stort, og grunnlaget for VM-bronsen er blitt lagt i de siste løpene. På de seks siste VM-rundene har den norske Volkswagen Motorsport-føreren vært på pallen fire ganger. Og i helgen kjører han for sin første seier.

– Jeg ønsker å avslutte den gode sesongen med et virkelig godt resultat, og er optimistisk med tanke på at jeg kan kjøre inn til karrierens første seier i en VM-runde. Men jeg kommer ikke til å ta unødvendige sjanser for å vinne. Seieren vil komme før eller senere uansett. I og med at VM-bronsen er sikret før løpet, kan jeg likevel ta noen flere sjanser enn hva jeg normalt ville gjort, sier Andreas, som også har i bakhodet at han vil hjelpe sin kartleser Ola Fløene til å ta VM-medalje for kartlesere. Ola ligger på fjerdeplass, kun to poeng bak Jarmo Lehtinen, som er kartleser for Mikko Hirvonen.

– Det hadde vært veldig moro om også Ola hadde kronet sesongen med VM-medalje. Forhåpentligvis klarer jeg å hjelpe han med det, understreker 25-åringen.

Helgens VM-runde i Wales er et spesielt løp før Norges nye rallystjerne. Det var her han debuterte i VM-sammenheng i 2006 – kun 17 år gammel.

–Wales Rally GB er et spesielt løp for meg i og med at det var i dette løpet jeg debuterte i VM-sammenheng i 2006. Siden den gangen har løpet vært som en hjemmebane for meg. Jeg føler meg hjemme i Wales, og de vanskelige forholdene med tåke, regn og våte veier er jeg vant med, sier han.

Volkswagen Motorsport har hatt en drømmesesong og gjort rent bord i VM. Sebastian Ogier forsvarte VM-gullet fra i fjor, mens Jari-Matti Latvala og Andreas Mikkelsen sørget for sølv og bronse. Teamsjef Jost Capito smiler fra øre til øre når han spår at VM-avslutningen blir en duell mellom hans tre førere i kampen om seieren.

– Wales Rally GB blir en spektakulær avslutning på sesongen for supportere, førere og resten av teamet. Dette er et klassisk løp som alle ønsker å vinne minst en gang i karrieren. Sebastian, Jari-Matti og Andreas er gitt frie tøyler til å kjøre om seieren, og jeg tror den beste av dem vil vinne, sier Capito.