Vil erobre verden!

s_isachsen_2010-jpg.jpgTil helgen starter årets EM i rallycross i Portugal, men den regjerende Europamesteren Sverre Isachsen (39) vil erobre mer enn Europa denne sesongen.

Da Sverre Isachsen tok EM-gullet i den grommeste klassen, divisjon 1, i fjor var det første gang siden 1997 at dette EM-gullet gikk til en norsk fører, og nå vil Sverre Isachsen også vinne utenfor Europa.

-Hovedmålet i år er å forsvare EM-gullet fra i fjor, men rallycross er en sport i vekst og planen er at vi skal kjøre noen løp i USA til høsten. Da blir selvsagt målet å vinne der også, sier Sverre Isachsen.

Tradisjonelt har rallycross vært en europeisk bilsportsgren, men spesielt amerikanerne har fattet interesse for sporten de siste årene. I årets EM-sesong skal blant annet superstjernen Tanner Foust, som er kjent fra både drifting, rally og ulike TV-serier, kjøre noen EM-runder, og da rallycrossen blir introdusert for amerikanerne for alvor i høst er planen at førere som Ken Block og Travis Pastrana også skal stille til start.

-Superstjerner skremmer ikke meg. Jeg kan kjøre fra alle, og min «alt eller ingenting» filosofi tror jeg blir godt mottatt i USA, flirer Sverre.

Men først er det altså Europamesterskapet som skal kjøres, og det starter til helgen med den første runden i Portugal. Sverre Isachsen må finne seg i å ha favorittstempelet etter seieren i fjor, og selv har han også troen. Sverre fortsetter med sin firehjulsdrevne Ford Focus med mer enn 500 hestekrefter.

-Vi har ikke gjort så mye med bilen siden i fjor, siden vi vet at det er en vinnerbil. Men vi har en litt sterkere motor, og jeg fikk en veldig god følelse da jeg testet den i Sverige i forrige uke. Så bilen bør være bra nok, og jeg er bra nok, men det er alltid tøft å vinne EM-gull. Nivået er høyere enn noen gang.

De tøffeste konkurrentene blir nok Kenneth Hansen og Andreas Eriksson fra Sverige, samt norske førere som Ludvig Hunsbedt og nykommeren Mats Lysen. I tillegg til EM og løpene i USA skal Sverre Isachsen kjøre mesteskapet Rallycross Norden, så det blir en travel sesong for 39-åringen fra Hokksund.

-Jeg satser mer enn noen gang denne sesongen, og det kan jeg takket være mine samarbeidspartnere, og spesielt på grunn av Dekksenteret First Stop som er min nye hovedsamarbeidspartner.

Grunnet nye samarbeidspartnere fremstår hele teamet til Sverre Isachsen i nye farger denne sesongen, og en helt ny webside er også lansert på www.isachsenmotorsport.no. Der vil man kunne følge teamet til Sverre tett denne sesongen, både under løpshelgene og ellers.

-Vi har en ambisjon om å gjøre det bedre også utenfor banen. Det viktigste er selvsagt å vinne billøp, men nå som rallycross er i ferd med å få et langt større fotfeste i resten av verden enn tidligere er det viktig å holde fans over hele verden oppdatert om hva som skjer. Kanskje det en dag blir et verdensmesterskap i rallycross, og da skal jeg jo selvsagt bli verdensmester.

En som liker disse tankene er Nils-Henrik Holmen fra hovedsamarbeidspartneren First Stop.

-Vi gleder oss til å samarbeide med Sverre, som er en stor profil ikke bare i Norge, men også i resten av Europa. First Stop har dekkforhandlere over hele Europa, og interessen for rallycross er stor. Ved å samarbeide med Sverre når vi ut til alle disse landene. Dessuten ønsker vi å assosieres med en vinnertype, og ingen ting er da bedre enn å samarbeide med den regjerende Europamesteren, sier Holmen.