Vil gjøre bra til bedre i Belgia

PSRX Volkswagen Sweden har vunnet 10 av de siste 11 VM-rundene i rallycross. Det Petter Solberg-eide teamet leder både fører- og teammesterskapet når sesongen fortsetter i belgiske Mettet til helgen.

80 kilometer sørøst for Brussels avvikles sesongens tredje runde (av 12) i rallycross-VM. For ett år siden åpnet Johan Kristoffersson teamets imponerende seierskonto i nettopp Mettet. I de ti påfølgende VM-løpene i rallycross er PSRX Volkswagen Sweden blitt slått kun én gang (Tyskland 1. oktober 2017).

Svenske Kristoffersson har vunnet begge løpene hittil i sesongstarten (Barcelona og Portugal). I Montalégre sist klatret også Solberg opp på seierspallen da han kjørte inn til tredjeplass.

– Så snart jeg greier å slå teamkameraten min, blir det min tur til å vinne igjen. Jeg kjenner at formen er på gang. Ekstra tent er jeg nå som Johan har gått forbi meg i antall enkeltseirer (11 mot 10), sier Petter Solberg.

– De første to løpene denne sesongen ble på mange måter litt merkelige. Vi har bra fart i bilene, kanskje best av alle, men hadde ikke helt hellet med oss i Barcelona. Heller ikke i Portugal gikk det på skinner, men likevel greide vi begge å havne på seierspallen. Vi ønsker begge sterkt å vinne løp, og jeg gleder meg stort over å se Johan på øverste trinn, men nå kjenner jeg det er på tide selv å ta steget opp.

Petter Solberg ligger på tredjeplass i førermesterskapet, 10 poeng bak teamkompis og regjerende verdensmester Johan Kristoffersson på topp. Likevel er ikke teamet helt fornøyd.

– Jeg har aldri vunnet i Belgia, noe jeg burde ha greid i fjor, men en punktering i finalen ødela. Denne sporten handler mye om mange små detaljer. En liten detalj feil, og man er nede på 10.-plass. Det er jevnere i toppen enn noen gang. Vi jobber samtidig hardere enn noen gang med strategien, og vi forsøker alt vi kan å bli litt bedre hver eneste dag. Samtidig er sesongen bare så vidt kommet i gang, og vi er opptatt av ikke å risikere noe unødig. Jeg vil veldig gjerne vinne, men ikke for enhver pris. Vi holder fokus på å sanke VM-poeng, sier Petter Solberg.

Løpet på Jules Tacheny-banen i Mettet byr på mange utfordringer, deriblant skiftende værforhold. I Portugal sist ble finalen kjørt i snøfall. Til helgen kan Johan Kristoffersson og co. fort være tilbake på både vått og tørt.

– Banen er fin, men den er ingen favoritt for meg selv om minnene om fjorårets seier er gode å ha med seg. Man må være på tå hev og være klar til raskt å gjøre endringer om forholdene endrer seg. En av de viktigste lærdommene fra Barcelona og Portugal er kun å tenke på hva vi selv råder over, beholde roen i alle situasjoner, holde oss til planen som er lagt og velge rett strategi, sier Johan Kristoffersson.

PSRX Volkswagen Sweden-teamet har jobbet hardt og er godt forberedt til løpet i Belgia.

– Etter Portugal-løpet tok vi oss god tid til å gjennomgå alle detaljer. Vi følte oss litt bakpå og fikk alle fakta opp på bordet for å finne ut av hvorfor. Førerne har vært i konstant dialog med ingeniørene mellom løpene, og vi har tro på at vi har funnet flere løsninger, sier teamsjef Pernilla Solberg.

VM-runden i Belgia starter med to kvalifiseringsomganger lørdag og fortsetter med to nye omganger, semi- og finale søndag. Løpet sendes på NRK1 mellom klokken 14.00 og 16.00 (direkte fra 15.00) søndag.

Førerdata:
Petter Solberg (Norge)
World RX-starter: 51
World RX-seirer: 10
VM-titler i rallycross: 2

Johan Kristoffersson (Sverige)
World RX-starter: 42
World RX-seirer: 11
VM-titler i rallycross: 1

FIA World RX of Belgium:
2017-vinner: Johan Kristoffersson (Sverige)
Runderekord: Johan Kristoffersson (Sverige) 38,074 sek.
Banelengde: 1,149 km
Asfalt/grus: 61% – 39%