Vil opp i avslutningen

Aa_Holten_15_aug
Johannes Holten Leifsen og Åsmund Holten er klare for NM-finalen i rallycross på Momarken. For Johannes er det mørke skyer i horisonten, mens Åsmund kjører for seier i NM-finalen.

 

Johannes Holten Leifsen forteller om det som skjedde under den forrige NM- runden på Gardermoen, etter at han hadde valgte å bryte løpet etter tredje omgang med store skader på bilen.
– Jeg oppsøkte sekretariatet flere ganger for å gi melding om dette, men da jeg ikke traff folk der valgte jeg å utsette dette til søndags morgen.
– Dette førte til at jeg ikke møtte på førermøtet søndag morgen og heller på alkotesten etter møtet, forteller Johannes videre, og legger til at han så ble kallet inn til juryen.
– Her ble jeg fortalt at jeg på grunn av det manglende frammøte var utelukket fra løpet, og at jeg måtte levere inn lisensen.

Likevel kjører Johannes NM-finalen på Momarken.
– Det er Domsutvalget i Norges Bilsportforbund som avgjør i dette videre, etter innstilling fra juryen som var på løpet. Innstillingen er på to års suspensjon, noe som betyr at jeg ikke får lov til å kjøre billøp i denne perioden. Frem til endelig dom i saken får jeg beholde lisensen, forklarer han, som nå altså velger å kjøre finaleløpet.

 

-NM er kjørt for min del, men vi reiser til Momarken og jeg kjører finaleløpet for min egen del, for teamet mitt og sponsorene mine. Som alltid kjører jeg for en A-finale.

Etter to bestetider i de første omgangene i den forrige NM-runden på Gardermoen, før rallycrossbilen ble tatt inn på vekta etter tredje omgang og funnet for lett og han ble diskvalifisert fra løpet, vil Åsmund Holten nå tilbake der han slapp.

– Ser frem til ei kjekk helg på Momarken. Jeg kommer til å gjøre litt flere endringer på oppsettet på bilen, og gjør alt for en seier til helgen, sier han.

 

Ernst Holten Leifsen står fremdeles uten motor i sin Citroen DS3 og kjører heller ikke NM-finalen.