Vil på pallen på hjemmebane

Rally Monte Carlo 2014
VM-runden i Sverige gjør en snarvisitt i Norge, og Andreas Mikkelsen gleder seg til å kjøre på norsk jord. Han føler han seg moden for å være med å slåss om en pallplass.

 

24-åringen fra Oslo legger ikke skjul på at han har store forventninger til 2014-sesongen. Etter å ha lagt bak seg debutsesongen for Volkswagen Motorsport i fjor, er ambisjonene å komme på seierspallen i enkelte løp denne sesongen. Og VM-runden i Sverige denne uka, er ett av løpene han har forventninger til.

–Å kjøre på snø og is er helt naturlig for meg som nordmann. Nå ser det veldig bra ut med snøforholdene, og jeg håper vi har et skikkelig vinterrally i vente. Det vil være en fordel for meg. Ekstra moro og litt spesielt blir det å kjøre noen etapper i Norge på torsdag. Jeg regner med at det blir en del norske fans å se på Finnskogen. Det er alltid motiverende å se norske flagg langs veien, sier Andreas, som har med seg finnen Mikko Markkula i høyrestolen i sin VW Polo R WRC.

Rally Sweden er et løp han kjenner godt og består av etapper han trives med. For mange nordmenn er spesielt Colin Crest et kjent sted. I over 120 kilometer i timen svever bilene nærmere 40 meter på det etter hvert så legendariske hoppet som er oppkalt etter den avdøde rallylegenden Colin McRae.

– Jeg har ingen planer om å sette ny rekord på Colins Crest, men jeg håper at de mange tusen nordmennene som tar turen til Sverige vil kose seg, sier Andreas.

For Volkswagen Motorsport-føreren blir løpet på mange måter den virkelige starten på sesongen. Under VM-åpningen i Monte Carlo handlet alt om å høste erfaring og komme til mål. Nå har han planer om å trampe litt hardere på gassen.

– Jeg er inne i mitt andre år i Volkswagen, og jeg håper det skal gi meg noen fordeler sammenlignet med i fjor. 2013 var et år hvor jeg på sett og vis var læregutt. Nå har jeg fått lov til å fortsette arbeidet med det samme teamet og de samme folkene rundt meg, og dette bør være et godt grunnlag for å kunne kjempe om pallplasser nå og da, sier han.