Vinne eller forsvinne for Tommy Rustad

bild-050_470.jpgTommy Rustad har konkurrenter både på og utenfor banen når årets prestisjemesterskap STCC skal avgjøres på Mantorp Park på lørdag.

Det blir en utrolig spennende finale i Nordens mest prestisjefylte bilsportmesterskap, STCC, på lørdag. Og i sentrum for begivenhetene står Tommy Rustad (41) fra Hakadal og hans Volvo C30. Han ligger ni poeng bak sammenlagtleder Thed Björk foran de to løpene der man maksimalt kan kjøre inn 20 poeng.

-Forhåpningene er nok større enn forventningene. Jeg må være realist og si at det ikke vil bli enkelt å ta ti poeng mer enn Thed. Han har vært jevn og god hele sesongen. Min sjanse ligger i å gjøre en sterk kvalifisering, vinne første løp og deretter ta så mye poeng som mulig i det andre. Mer får jeg ikke gjort, sier Tommy Rustad som vant STCC i 2000.

Foran den spennende finalen er det ikke bare konkurrentene på banen som har vært en utfordring for Rustad og det svenske Volvo-teamet. Både Rustad og hans teamkollega Robert Dahlgren ble hardt straffet av juryen i det forrige løpet på Knutstorp. Både Tommy Rustad og Volvo-teamet ledelse mener at juryen og løpsledelsen gjør det de kan for å forhindre Rustad i å bli STCC-mester.

-Jeg kan vel ikke si at jeg akkurat føler meg velkommen som nordmann. Det er best å avgjøre løpene på banen. Uansett utfall på lørdag håper jeg vi kan reise fra Mantorp med et endelig resultat, og at vi slipper å få dette avgjort rundt et møtebord i etterkant, sier Rustad.

I forrige løp mente juryen at Rustad var årsaken til en massekrasj i starten av løpet, og ga ham 30 sekunders tidstillegg. Det gjorde at han ble uten poeng i løpet. Samtidig mente juryen at hans teamkollega Robert Dahlgren kjørte Thed Björk av banen slik at han måtte bryte. Juryen mente Dahlgren gjorde dette for å hjelpe Tommy Rustad, og bestemte at Dahlgren må starte ti plasser lenger bak enn han kvalifiserer for i første løp nå på lørdag. Samtidig tok de fra ham ti poeng i sammendraget, noe som straffer Volvo-teamet hardt i teamkampen.

Begge de to STCC-løpene sendes direkte på TV-kanalen Viasat Motor, henholdsvis kl. 12.40 og 15.15.
Sammenlagt
1. Thed Björk, BMW, 89
2. Tommy Rustad, Volvo, 80
3. Robin Rudholm, BMW, 69
4. Richard Göransson, BMW, 69
5. Jan Nilsson, BMW, 54
6. Johan Sturesson, Peugeot, 48
7. Robert Dahlgren, Volvo, 48
8. Mathias Andersson, Alfa Romeo, 45