VinterChallenge i snøføyka

hallan.jpgChallenge-sesongen ble innledet med NAF Motorsport Asker & Bærums VinterChallenge på lørdag. I et skikkelig vintervær fikk mange en fin gjennomkjøring foran Monte Carlo Historique senere denne måneden.

Det var mange gamle og fine biler som startet fra NAF-senteret i Sandvika lørdag morgen. Deltagerne kjørte mot Sigdalsregionen, og der var det snøføyke og meget glatte veier denne lørdagen. Til tross for dette var det ikke flere enn fire som brøt, men skuffing og dytting ut av snøbrøyta ble det på flere.

VinterChallenge 2011 var sjette løp i rekken av vinterløp og brukt av mange som test før det tøffe Rally Monte-Carlo Historique.

Traseen som deltagerne kjørte gikk fra Sandvika, Liertoppen, ned i Lierdalen, over Sylling til Vikersund på meget krevende vinterveier. Så videre til Simostranda , Finnerud og til Sigdal motorbane for ferdighetsprøver og lunsj.
Derfra ned mot Åmodt og Hokksund og så vår avsluttende ferdighetsprøve på Valle, i år med en ny trase spesiallaget ute på et jorde med oppbrøytet rute. Det ble ca 300 km med fart og spenning på meget krevende og glatte vinterveier.

Imponerte gjorde 80 år gamle Ingar Engan NAF Oslo som vant førerprøvene med sin Monte-Carlo preparete Ford Cortina 1965 i klasse 3. Han og sønnen Kjetil Engan (50) tok også bronse og 3. plass i klasse C2.

Totalvinner av løpet ble Rolf Lie og Monty Karlan.

Resultater VinterChallenge