Vinteren utsetter åpningen av Rallycross-sesongen 2018

Vinteren vil ikke slippe tak denne våren og skaper problemer for NM-åpningen i Rallycross samt RallyX Nordic.

24.februar var det arrangørkonferanse for årets NM arrangører. KNA Solør Motorsport ble da opplyst om at NMK Modum & Sigdal hadde trukket seg som arrangør av NM Bakkeløp og helgen de skulle ha dermed var ledig. De kunne da vurdere om de ønsket å endre til den datoen for å unngå å arrangere NM samtidig med RallyX Nordic som skal arrangeres i Høljes 5. mai.

Fordi det ikke er langt mellom Finnskogbanen og Høljes kunne det bli utfordrende både med tanke på publikum og ikke minst funksjonærer. Vi trodde alle på det tidspunktet at våren var på vei og dato ble endret. Nå, nesten en måned senere er utsiktene for å arrangere NM den helgen svært dårlige. Det ligger over 1 meter med snø på banen og temperaturene fremover er fortsatt varslet kalde.

Klubben finner det dermed ikke verken mulig eller forsvarlig å tro på at banen blir klar til månedskifte april/mai. «For å kunne få banen i stand til NM standard bør den være snøfri i minimum 2 uker før løpet. Vi er også veldig usikre på når vi har vann pga frost», sier klubbleder Roger Bjørklund som videre mener at avgjørelsen må tas nå. Klubben understreker at de gjør dette for at det skal bli et best mulig arrangement for både deltagere og arrangør. Både Rallycrosseksjonen og klubben beklager de ulemper dette kan ha medført for deltagere, men vær og en uforutsett lang vinter er ikke noe vi kan få gjort noe med.

Rallycrosseksjonen er imidlertid veldig fornøyd med at klubben fortsatt ønsker å arrangere et NM-løp. Det er ikke lett å finne ledige helger når man skal ta hensyn til alle allerede fastsatte terminlister. Klubben har kommet frem til 7.-8. juli som ny dato for det som da blir 3. NM-runde i 2018 sesongen.

Terminliste NM Rallycross Supernasjonal 2018:

26.-27. mai Indre Østfold Motorsport
23. juni NMK Grenland
7.-8. juli KNA Solør Motorsport
25.-26. august NMK Konsmo
22.-23. september NMK Gardermoen

Terminliste NM Supercar

5.-6. mai Høljes (RallyX Nordic)
26.-27. mai Indre Østfold Motorsport
23. juni NMK Grenland
24. juni NMK Grenland (RallyX Nordic)
22.-23. september NMK Gardermoen

Bilsportfest på Grenland

NMK Grenland skulle hatt første løp i RallyX Nordic 21.-22. april. Av samme årsaker om nevnt over lar heller ikke dette seg gjøre. Det har derfor vært hektisk aktivitet for å finne alternative løsninger for dette. Også her gjør allerede fastsatte terminlister det utfordrende. Der har løsningen blitt at RallyX Nordic arrangeres samme helg som NM Rallycross på Grenland, med NM på lørdag 23. juni og RallyX Nordic søndag 24. juni. Trening for NM blir fredag 22. juni og det kjøres 3 omganger og finaler lørdag 23. juni i henhold til Reglement for NM Rallycross 2018. NMK Grenland vil komme tilbake til nærmere detaljer om gjennomføring i sine tilleggsregler for løpet. Det ligger an til å bli en skikkelig festhelg i bilsportens tegn på Grenland 22.-24. juni som vi håper alle ser positivt på.

Det blir gjort en utrolige mye fra klubber for å kunne tilby våre aktive ett tilbud og at seksjonen takker for den innsats som blir gjort.

Fra Rallycrosseksjonen i samarbeid med KNA Solør Motorsport og NMK Grenland.