Viser seg frem på hjemmebane

WRC  RALLYE MONTE CARLO 2015
Etter den sterke tredjeplassen under VM-åpningen i Monte Carlo, gleder Ole Christian Veiby seg til å kjøre på hjemmebane under Rally Finnskog lørdag.

– Det er alltid litt spesielt og moro å kjøre på hjemmebane. Venner og familie vil ta turen ut i skogen, og jeg har selvsagt lyst til å gjøre det bra, sier 18-åringen foran helgens NM-runde.

Sammen med kartleser Anders Jæger blir Rally Finnskog en viktig gjennomkjøring før neste helgs Rally Sweden. En test denne uka er all erfaring de har med sin Citröen DS3 R3T på snø med riktig type dekk.

– Testen fortalte meg at dette er en bil som virker veldig bra på snø. Jeg var litt usikker på forhånd, og er glad for svarene vi fikk. Men test er en ting, og konkurranse er noe helt annet, understreker han.

Denne sesongen er det junior-VM som har førsteprioritet, men planen er å kjøre de NM-rundene som passer inn i kalenderen. På grunn av VM-åpningen gikk han glipp av første NM-runde i Sigdal.

– Det hadde vært kult med klasseseier for første gang i NM – det er målet for helga. Samtidig er jeg spent på hvordan bilen min er sammenlignet med R2-bilene. Citröen´n jeg kjører er nok noe bedre enn R2-bilene, men samtidig har jeg ikke kjørt på snø i år. Jeg regner med at Marius Aasen blir en tøff utfordrer. Han kjørte veldig fort under NM-åpningen, så jeg regner med at han vil fortsette i det tempoet. Selv om jeg selvsagt ønsker å gjøre det best mulig, er imidlertid det viktigste for meg å holde meg på veien og få opp farten og følelsen på snø før Rally Sweden, poengterer Ole.

Som ungdomsfører overrasket den unge Kongsvinger-gutten stort under fjorårets Rally Finnskog. Han kjørte fra langt mer rutinerte førere, og kjempet om å bli raskeste tohjulstrekker. Dessverre måtte han gi tapt etter at en bil blokkerte veien, noe han tapte mye tid på. Løpet var likevel på mange måter hans gjennombrudd som rallyfører og det definitive beviset på hvilket talent han er.

– Jeg har veldig gode minner fra i fjor, og sammen med den gode VM-åpningen gir det litt ekstra trygghet og selvtillit foran løpet. Samtidig er en VM-runde noe helt annet enn en NM-runde. Selv om Rally Finnskog er et langt løp i NM-sammenheng, er det likevel mye kortere enn hva som er tilfelle i VM. I helga må jeg gasse fra første meter, mens i VM handler det mye om å være tålmodig og heller spare litt på kruttet, forteller han.