VM-åpning i Norge igjen

Første VM-runde i rallycross vil neste år, som i år, bli kjørt på Lånkebanen i Stjørdal.

Terminlisten for VM og EM i rallycross ble endelig vedtatt av FIAs World Motorsport Council på onsdag denne uken. Norges runde kjøres 17.-18. juni og det blir VM-åpning igjen i Norge. Første EM-runde kjøres i Ungarn 20.-21. mai.
Norges får også alle EM-klasser i tillegg til VM for elektrisk supercars neste år. Det vil blant annet si SuperCars med forbrenningsmotor, en klasse som er svært populær og der Sivert Svardal endte på 4.plass i årets EM. På Lånkebanen vant Andreas Bakkerud denne klassen i år, mens Sondre Evjen sørget for dobbelt norsk i toppen.

Det er flere tradisjonelle rallycross-baner som er tilbake neste år. Lydden Hill i Storbritannia for eksempel. Mettet i Belgia, Montalegre i Portugal og Estering i Tyskland for å nevne noen.
Det blir også VM-runde i Sør Afrika, mens det vil komme en i Asia som ikke er bestemt ennå.

I tillegg blir det sportslige noe endret, tilbake til slik det var i 2019. Det vil si at det blant annet ikke blir noe mer av Progression heat, som svært få utover tidtagere og de som gjør resultatservice har forstått hva er. Nå blir det fire innledende omganger slik det før.

Pressemelding fra Rallycross-VM