VM-åpning i rallycross

_TW20466 small
Åpningsrunden i det helt nye FIA World Rallycross Championship (VM) presentert av Monster Energy sparkes i gang i Portugal denne helgen (3.-4. mai). Mer enn 50 av verdens beste Rallycross-førere stiller til start i de tre klassene SuperCar, Super1600 og TouringCar.

 

Det er enorm interesse rundt VM i rallycross og i Portugal stiller blant andre de to tidligere verdensmestrene Jacques Villeneuve (formel 1) Petter Solberg (rally) til start i Supercar. Mesterskapet består av totalt 12 runder: Portugal, Storbritannia, Norge , Finland , Sverige , Belgia , Canada , Frankrike , Tyskland , Italia , Tyrkia og Argentina.

VM-åpningen i Portugal kjøres i Montalegre, i Nord-Portugal ved Vila Real på grensen til Spania. Trekningen for lørdagens første innledende omgang vil bli gjort på fredag ​​ettermiddag (2. mai). Andre innledende omgang kjøres også lørdag, mens de to siste omgangene samt semifinaler og finaler kjøres søndag.

Det er seks tobils-team som kjører om VM for team på plass i Portugal, inkludert teamene med direkte fabrikksstøtte av Ford – OlsbergsMSE (Andreas Bakkerud og Reinis Nitiss), VW – Marklund (Topi Heikkinen og Anton Marklund) og Peugeot – Hansen (Timur Timerzyanov og Timmy Hansen) . I team-VM deltar også PSRX Petter Solberg med lagkamerat Alexander Hvaal .

_1TW2509small

-Det er en rekke svært gode sjåfører i rallycross i år – det kommer til å bli tøft , men jeg vil kjempe – Jeg lover deg, sier Petter Solberg som vil kjøre en Citroen DS3 supercar .

-I fjor hadde vi noen problemer med bilen, men nå har vi god erfaring med banene , og vi vil kommer enda sterkere tilbake . Jeg ønsker å vinne tittelen. Jeg skal kjøre flat out fra start!

Det er ikke bare i SpuerCar det er norske deltagere i Portugal. I TouringCar deltar Anders Bråten (Ford Fiesta), Kjetil Larsen (Skoda Fabia), Fredrik Salsten (Citroën DS3) og Torleif Lona (Ford Fiesta).
I Super1600 er det ingen norske deltagere i åponingsløpet, men i RXLites starter Daniel Holten.

Viasat Sport sender direkte fra VM-åpningen fra kl. 15.00-16.00 på søndag

Tidsskjema og annen info om VM-runden i Portugal

Startliste 1. VM-runde rallycross