VM-bronse til Petter Solberg

00solbergpgb1310tw365-2.jpgIkke siden sølvet i 2005 har Petter Solberg tatt VM-medalje i rally. Men med andreplass i Wales Rally sikret han seg årets VM-bronse, og var nær ved å ta sølvet også.

Petter Solberg kjørte inn til en andreplass i årets siste VM runde, Wales Rally GB, og sikret seg dermed sin åttende pallplassering i år. Vinner ble den suverene verdensmesteren Sebastien Loeb, mens Jari-Matti Latvala kom på tredjeplass. Med andreplass sikret Petter Solberg seg også nok poeng til en tredje plass sammenlagt i VM.

– Dette er bare så utrolig deilig, sier Petter Solberg. – Vi startet sesongen med mål om å komme på pallen totalt i VM, og det at vi faktisk klarte det sier litt om hvor dyktig teamet vårt er. Jeg trodde virkelig jeg skulle klare å kjøre inn til seier her i Wales i dag også, og gjorde det jeg kunne. Men det gikk ikke i dag og ta igjen den fabrikks-bilen som lå foran meg. Nå skal jeg glede meg over sølv-plassen her i Wales, og nyte bronsen i VM sammen med teamet i kveld! En stor takk til sponsorer, team, Chris og ikke minst min forrige kartleser Phil som jo har vært med på halvparten av sesongen.

Rally sesongen 2010 er nå over, med Petter Solberg på en tredje plass totalt. Sebastien Loeb sikret seg VM tittelen allerede i Frankrike for noen uker siden, mens Jari Matti Latvala tok andre plassen.