VM-drømmen brast for Larsen

F_T_Larsen 15 SWE
Endelig var det klart for Frank Tore Larsen og Torstein Eriksens VM-debut i firehjulstrekk, men allerede etter halvkjørt SS1 ble drømmen knust og forvandlet til en svært tung nedtur for rallyteamet fra Steinberg.

Før løpet ble teamets Ford Fiesta R5 sjekket grundig etter problemene tidligere i vintersesongen. Deler ble skiftet ut, bilen ble forbedret og alt lå til rette for mye god kjøretrening og en livs opplevelse for teamet som i fjor tok NM-tittelen i denne klassen.

VM-uken startet allerede mandag da det var klart for den administrative innsjekken på Hagfors Airport, der alt av viktige papirer ble utlevert. I løpet av tirsdag og onsdag ble to svært vellykkede gjennomkjøringsdager med totalt 327 km fartsetapper gjennomført, etterfulgt av flere timer med film- og notejobbing på kveldene.

Shakedown skulle være den siste testen for fører og kartleser, men etter kun en drøy kilometer ble det girkassehavari. Girkassen ble reparert mellom Shakedown og løpets start i Karlstad torsdag kveld, men et nytt girkassehavari oppstod allerede etter en av to runder på den første etappen som ble kjørt på Färjestadstravet. SS1 ble løpets eneste fullførte etappe og guttene kjørte over mållinjen med en etappetid på 8,6 sekunder bak Pontus Tidemand som vant etappen totalt.

Etter nærmere seks måneder med forberedelser og utalige timer med hardt arbeid er dette en hard kamel å svelge, men teamet lover at de skal gjøre alt de kan for å jobbe seg tilbake til der de veit at de hører hjemme.

 

Neste planlagte løp for Larsen Motorsport er 3. NM-runde Numedalsrally som kjøres lørdag 28. Februar med base og service på Rødberg.