VM-enerne har landet på Hell

Petter_andreas_14_laanke
VM-leder Andreas Bakkerud tok første stikk på Lånkebanen da han knuste VM-toer Petter Solberg i en uhøytidelig konkurranse med radiostyrte biler.

– Jeg ble nok litt skremt av barten hans, kom det fra Solberg og slo latterdøra på vidt gap.

 

De to norske rallycrosstjernene kom luftveien til Lånkebanen torsdag ettermiddag. I det spesialdesignede VM-helikopteret landet de trygt og godt på hjemmebanen. Bakkerud fornøyd med sin første helikoptertur noen sinne og begge storfornøyde med hvordan Lånkebanen framstår.

– Det er dritkult å være her, og banen ser veldig bra ut. Nå må hele Trøndelag komme, for vi må ha mye publikum for å beholde VM-runden i Norge, sier Petter Solberg og appellerer til hele regionen om å ta turen til helgens historiske VM-runde.

– Ildsjelene og de frivillige har gjort en fantastisk jobb. Selvsagt trigger det oss ekstra foran helgens løp, sier Andreas Bakkerud.

 

Den humoristiske ordkrigen er i full gang mellom de to norske stjernene.

– Se hvem som er bak meg nå da, sa Petter Solberg da han steg ut av helikopteret ett steg foran Andreas Bakkerud. Men humor og voldsomt konkurranseinstinkt er supplert med stor gjensidig respekt.

– Petter er den største motorsportsutøveren i Norge, så jeg har virkelig noe å strekke meg etter, sier Bakkerud, som selvsagt får masse skryt i retur.

– Andreas kjører veldig bra. Han er utrolig flink i rallycross, og gjør det veldig bra. Han må holde på noen år før han tar igjen det jeg har gjort, men han er godt i gang, sier Solberg.

 

Begge er skjønt enige om at det blir knalltøft å vinne VM-runden på hjemmebane.

– Vi har åpnet sesongen bra, men det er kjørt bare to løp. Det kan snu seg fort, advarer VM-leder Bakkerud.

– Det blir tøft å vinne her. Her er det mange «gærninger», sier VM-toer Solberg.