VM-gull og -bronse til Solberg og co.

Jubelsesongen ble avsluttet med to VM-titler og en -bronse da Petter Solberg og lagkamerat Johan Kristoffersson satte punktum i Sør-Afrika med seier og gullfeiring i rallycross-VM søndag.

 

Svenske Kristoffersson var i egen klasse da han knuste all motstand i Cape Town-finalen og sikret sesongens sjuende seier. Det har ingen andre maktet før (Solberg nærmest med fem i 2014). Petter Solberg kjørte inn til fjerdeplass etter en trøblete helg med punkteringer, tøffe dueller og vanskelige startspor.

 

Målet var å sikre individuelt sølv bak teamkompis Kristoffersson, men den duellen gikk fjorårsmester Ekström seirende ut av med fattige tre VM-poeng.

 

– Når jeg ser tilbake på det siste året og tenker på at teamet ikke engang eksisterte for ett år siden, er jeg veldig fornøyd med sesongen selv om sølvet glapp på målstreken. Vi vant både fører- og teammesterskapet og har vunnet åtte av tolv løp i år. Johan har smadret de fleste rekorder, og hele PSRX Volkswagen Sweden-teamet har jobbet så hardt for suksessen. Jeg er veldig, veldig stolt, sier Petter Solberg, som eier teamet sammen med kona og teamsjef Pernilla.

 

– Ekström er en tøff motstander, og vi visste at det ville bli en tøff kamp om sølvet da det kun skilte ett poeng før avslutningen. Det ble kjørt hardt i både semi- og finalen, og jeg prøvde alt jeg kunne å kjøre forbi ham, men det gikk bare ikke helt vår vei. Jeg er veldig glad ppå Johans og teamets vegne, og jeg gleder meg allerede til ny sesong, sa Solberg, som vant VM-runden i England tidligere i år.

 

Johan Kristoffersson var best etter kvalifiseringsomgangene, best i semi- og overlegen i finalen. Han avgjorde førermesterskapet allerede i tredje siste VM-runde (i Latvia) og har vært nærmest uslåelig hele sesongen. Svensken ble verdensmester for første gang.

 

– Sesongen har vært helt utrolig. Jeg kan knapt tro alt vi har oppnådd. Jeg må takke Petter Solberg og hele teamet. Sammen har vi vært sterke gjennom hele sesongen. Jeg håpet og trodde på gull før sesongen startet, men at det skulle bli bra kunne jeg ikke engang drømme om, sier Johan Kristoffersson.

 

Neste helg kjører Solberg og Kristoffersson showløpet Gymkhana GRID i Johannesburg, Sør-Afrika. Løpet sendes LIVE på Petter Solbergs facebookside.

 

Løpsvinnere 2017:

Barcelona: Mattias Ekström

Portugal: Ekström

Hockenheim: Ekström

Belgia: Johan Kristoffersson

Storbritannia: Petter Solberg

Norge: Kristoffersson

Sverige: Kristoffersson

Canada: Kristoffersson

Frankrike: Kristoffersson

Latvia: Kristoffersson

Tyskland: Ekström

Sør-Afrika: Kristoffersson

 

Finaleresultat:
1) Johan Kristoffersson, Sverige (PSRX Volkswagen Polo GTI) 4.23,751
2) Timmy Hansen, Sverige (Peugeot 208) 4.24,669
3) Mattias Ekström, Sverige (Audi S1) 4.26,702
4) Petter Solberg, Norge (PSRX Volkswagen Polo GTI) 4.27,168
5) Timo Scheider, Tyskland (Ford Fiesta) 4.29,189
6) Kevin Hansen, Sverige (Peugeot 208) DNF

Sluttstilling førermesterskapet:
1) Kristoffersson 316
2) Ekström 255
3) Solberg 252
4) Loeb 214
5) Hansen 201
6) Bakkerud 194

Teammesterskapet:
1) PSRX Volkswagen Sweden 543
2) Team Peugeot-Hansen 415
3) EKS 381

 

Foto: Tony Welam, McKlein