Rett til VM-ledelse for team

Stallkameratene Petter Solberg og Johan Kristoffersson omtales som «Dream Team». Søndag suste PSRX Volkswagen Sweden-teamet rett i tet i teammesterskapet i rallycross-VM. Og det i debuten!

 

Det svensk-norske VM-teamet i rallycross fikk til en råsterk start på kampen om VM-titlene. Det Solberg-eide teamet stakk rett i ledelse i teammesterskapet (delt med EKS-teamet) og imponerte stort på formel 1-banen i Barcelona.

 

Solberg og Kristoffersson var også eneste teamkamerater som maktet å kjøre seg til finaleplass i VM-klassen.

 

Først i januar ble det klart at Solbergs PSRX-team skulle få Volkswagen-støtte og forberedelsene kunne starte.

 

– Jeg er så utrolig stolt over og glad for det vi har prestert. De siste par månedene har vi jobbet dag og natt for å kunne stille til start i sesongåpningen. Folkene i teamet mitt har ofret alt annet, og sponsorene våre har stilt opp på imponerende vis. Vi er mange som har grunn til å være litt ekstra stolte nå, sa Petter Solberg.

 

Fjorårets verdensmester Mattias Ekström vant løpet og tok ledelsen i fører-VM. Solberg og Kristoffersson i sine flunkende nye Volkswagen Polo GTI-er ble henholdsvis nummer fire og seks, mens duoen i VM-stillingen er henholdsvis nummer fem og fire.

 

– Vi håpet at vi skulle henge på de øvrige fabrikkstøttede teamene, og vi håpet å vise oss fram i godt lys. Vi drømte om å få med to biler til finalen. Etter å ha oppnådd disse målene og i tillegg tatt ledelsen i teammesterskapet, har vi god grunn til å være svært godt fornøyd, strålte Solberg.

 

Johan Krtistoffersson har fortsatt banerekorden i Barcelona etter helgen. Utur i finalestarten førte til at svensken ble stengt bak tetstriden.

 

– Selvsagt er jeg litt skuffet over eget resultat i finalen. Jeg ville så inderlig gjerne gi tilbake til teamet en plass på seierspallen. Teamet vårt har jobbet så utrolig hardt. Men vi har farten, kapasiteten og evnene til å vinne i fortsettelsen, og jeg gleder meg allerede til neste VM-runde i Portugal (21.- 23. april), sa Kristoffersson.

 

PSRX Volkswagen World RX Team Sweden er fortsettelsen av Petter Solbergs privatteam PSRX gjennom de siste fire årene, og teamet drifter VM-satsningen i rallycross. Denne sesongen kjører teamet med støtte fra Volkswagen Sverige. Volkswagen Motorsport er ansvarlige for bilene til Solberg og Kristoffersson.

 

Finaleresultat:
1) Mattias Ekström, Sverige 4.32,260
2) Timo Scheider, Tyskland 4.32,622
3) Andreas Bakkerud, Norge 4.34,128
4) Petter Solberg, Norge 4.34,885
5) Timmy Hansen, Sverige 4.35,511
6) Johan Kristoffersson, Sverige 4.36,236

Stillingen i fører-VM:
1) Ekström 29
2) Scheider 26
3) Bakkerud 22
4) Kristoffersson 21
5) Solberg 19
6) Hansen 17

Teammesterskapet:
1 PSRX Volkswagen Sweden 40
2 EKS 40
3 Hoonigan Racing Division 33