VM-løp nummer 100 for Mads

2016 FIA World Rally Championship / Round 11, Rally de France, Tour de Corse 2016 / September 28 - October 02, 2016  // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

Når Rally Korsika, årets 10. runde i rally-VM, starter i morgen, kan Mads Østberg ønskes velkommen i «100-startsklubben» i WRC.

«Tiden går jammen fort,» sier Mads, «nå driver jeg riktignok en sport med fart, men at jeg allerede har 100 VM-starter er egentlig litt spesielt» smiler han.

Rally Korsika er et asfalt-løp, og selv om Mads har kjørt mange asfaltrally opp gjennom karrieren, så har asfalt aldri blitt et favoritt underlag. Det ønsker Mads å endre på, og har startet prosessen.

 

«På en måte kunne «100-løps jubileet» gjerne vært i et løp hvor vi hadde kjempet i toppen. Men jeg får heller huske det som et løp som starter en ny epoke for meg. Vi har analysert mye asfaltkjøring den siste tiden, og har lagt en plan for å styrke den delen. Jeg vil utvikle meg til å kunne kjempe i toppen på det underlaget også. Vi har laget en plan, som innebærer mange endringer på kjørestilen min på asfalt. Korsika blir det første VM løpet med ny stil, hvis jeg kan si det sånn, fortsetter han. Nå fant vi en feil på bilen i dag, som vi slet med størstedelen av forrige VM-runde i Tyskland. Så nå er det bare å fokusere 100% på å øve inn de nye teknikkene. Det kommer nok ikke til å gå fort nok fra start av, sannsynligvis saktere enn før. Men det må vi tåle, vi må være tålmodige i prosessen, så skal vi nok danne grunnlaget for en forbedring. Jeg staser på at vi skal se resultater av det, allerede i løpet av helgen,» avslutter han.

 

Rally Korsika starter i morgen kl. 08:58, og kan følges etappe for etappe på https://WRC.com  og https://plus.wrc.com/, hvor «live maps» følger bilene fra start til mål.

Følg også Mads og Ola på www.madsostberg.no