VM-medaljene i boks!

Rally Spain 2014
Andreas Mikkelsen har sikret seg bronse i rally-VM selv om det fortsatt gjenstår én VM-runde av sesongen. 25-åringen er den andre norske rallyføreren gjennom historien som har tatt VM-medalje.

2015-sesongen skulle være sesongen hvor Andreas Mikkelsen kjempet om pallplasser  i enkelte løp. Realiteten er at han har overgått Volkswagen Motorsports forventninger, og i helga sikret han seg VM-bronse etter å ha vært på pallen i fem løp så langt i sesongen.

– Det har vært en fantastisk sesong, og jeg er utrolig stolt og glad over å kunne krone sesongen med VM-bronse. Selv om jeg i praksis hadde medaljen i lomma før VM-runden i Spania, er det selvsagt greit å vite at det nå ikke en gang finnes en teoretisk mulighet for at noen kan ta fra meg medlajen, sier Andreas med et stort smil rundt munnen – vel vitende om at han er den andre norske rallyføreren som har tatt VM-medalje. Kun Petter Solberg har klart dette før han.

Andreas og kartleser Ola Fløene var innstilte på å være med å kjøre om seieren i årets nest siste VM-runde i Spania. De vant åpningsetappen og hang bra med i toppen, helt til en punktering lørdag førte til at de var ute av tetkampen. Til slutt endte de på sjuendeplass, men fikk med seg ett bonuspoeng i VM-sammendraget etter at de ble nummer tre på den avsluttende powerstage-etappen.

– Vi hadde en spennende fight med Thierry Neuville om sjetteplassen etter at jeg punkterte. Dessverre fikk vi 10 sekunders tidsstraff fordi vi kom for sent til start på den siste etappen. Dermed måtte vi nøye oss med sjuendeplass. Hadde det ikke vært for at vi punkterte, ville vi kanskje vært på pallen i enda et løp. Jeg er fornøyd med kjøringen om dagen, selv om helgens plassering ikke ble som jeg håpet på, sier han.

For Volkswagen Motorsport ble det en eventyrlig helg. Andreas Mikkelsens teamkamerater Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala ble nummer en og to, og dermed forsvarte Ogier VM-gullet fra i fjor. Med VM-sølv til Latvala og VM-bronse til nordmannen gjorde VW Motorsport rent bord i årets rally-VM.

– Jeg vil selvsagt gratulere min teamkamerat Sebastien Ogier med et nytt VM-gull. Jari-Matti (Latvala) gjorde det ikke lett for han, men Sebastien (Ogier) klarte likevel å holde unna. Det er helt fantastisk å være en del av dette teamet, sier Andreas.