VM-poeng i lærerikt løp

Rally Monte Carlo 2014
Andreas Mikkelsen kan puste lettet ut etter sjuendeplass i Rally Monte Carlo. – Jeg har aldri kjørt et vanskeligere og mer utfordrende løp, og er glad for at jeg får med meg masse lærdom og poeng i sammendraget, sier han.

 

Det tradisjonsrike løpet og åpningsrunden i årets rally-VM er viden kjent for sine spektakulære veier og ikke minst vanskelige forhold. Dette var noe Andreas Mikkelsen og kartleser Mikko Markkula også fikk erfare i sin VW Polo R WRC.

– Det er ikke annet å si enn at dette var et utrolig tøft rally for oss. Løpet besto av så mange utfordringer som vi aldri tidligere har stått overfor. I likhet med mange andre, fant vi oss selv i å kjøre med asfaltdekk på snø og piggdekk i regnet. Dekketvalget var definitivt ekstremt vanskelig, sier han, og puster lettet ut for at de klarte målsettingen om å komme til mål.

– Å fullføre løpet var hele tiden mitt mål, og når jeg nå står her med sjuendeplass og poeng i sammendraget, må jeg innrømme at jeg er overrasket hvor vanskelig det var å oppnå målsettingen. Men jeg har lært mye i Rally Monte Carlo, og dette er lærdom jeg skal ta med meg videre, sier han.

VW Motorsport-føreren sin første deltakelse i Rally Monte Carlo i en WRC-bil ble belønnet med seks VM-poeng. Han forsøkte å kjøre på det trygge gjennom løpets 14 fartsetapper. Men det var heller ikke alltid nok. Med asfaltdekk på den tiende etappen skled den norsk/finske-duoen sakte av den snødekte veien i en sving mellom Sisteron og Thoard. De fikk hjelp av publikum til å komme seg på veien igjen, men mistet mye tid på uhellet. Underveis i løpet hadde Andreas en fin progresjon i kjøringen, og på den nesten 50 kilometer lange SS9 kjørte han inn til en imponerende tredjetid.

– Det er en lettelse å ha gjort unna Monte Carlo Rally. Nå kan jeg rette blikket fremover, og de kommende løpene på kalenderen kjenner jeg bedre og kan slippe meg mer løs, sier nordmannen, som gledet seg over at teamkamerat og regjerende verdensmester, Sebastien Ogier, åpnet sesongen med seier.