Ny VM-runde for Aasen

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Portugal (POR) -  WRC 19/05/2016 to 22/05/2016 - PHOTO :  @World

Den norske duoen, Marius Aasen og Veronica Engan er klare for deres tredje premieløp for sesongen, Rally Sardinia i Italia denne helgen.

– Jeg har aldri kjørt dette løpet før, så det kommer til å bli en interessant og vanskelig helg, sier Marius Aasen.

 

Det har kun gått noen få uker siden de satt i deres Ford Fiesta R5 rallybil. Da kom de på pallen i deres første grusløp i WRC2 og sikret seg til slutt tredjeplassen i klassen som er størst i VM.

 

Nå er det Rally Sardinia som står for tur, og det er et løp med mye stein, fjell og gress i veien og tykk vegetasjon. Løpet har også noen av de vanskeligste etappene av alle VM-rundene i 2016.

 

– Disse forholdene er helt nye for meg. De kan minne litt om veiene i Portugal, bare mye røffere – samt at farten er mye høyere, forteller Aasen etter to dager med gjennomkjøring av etappene.

 

I dette rallyet er det lite rom for å gjøre feil, så notene de lager på gjennomkjøringen, er veldig viktig.

 

– Her er det ingenting å lene seg på og veiene er utrolig smale, så jeg håper vi har klart å skrive gode nok noter. Fordelen med å ha kjørt løpet før, er at da kan vi korrigere tidligere noter- slik som vi gjorde i Portugal. Da blir alt mye enklere både for sjåfør og kartleser, sier Aasen.

 

Selv om det frister med en ny topplassering, vet Aasen at her er det viktig å komme seg til mål.

 

– Dette løpet handler alt om å få erfaring og komme seg gjennom alle etappene. Jeg har jo så klart lyst til å gi alt og jeg føler på

presset om god plassering, men her må man kjøre smart for å komme seg gjennom. Det er ikke bare viktig for meg, men også for DMACK og mine sponsorer, mener Aasen.

 

Løpet starter torsdag kveld med en superspesial etappe og på fredag skal de kjøre fire litt kortere etapper to ganger. Lørdag er det klart for løpets lengste prøve på 44 km og sammen med to andre etapper blir disse kjørt to ganger. Løpet avsluttes søndag med fire etapper.

– Jeg gleder meg veldig til start og det er alltid gøy med utfordringer. Jeg koser meg når jeg sitter i den bilen, og jeg håper vi klarer å finne en god rytme, avslutter Aasen.

(Foto: Andre Lavadinho)