VM-stemning i Oslo

rn-karl-johan.jpgHovedstadens paradegate, Karl Johan, bærer preg av at Rally Norway start er i gang. Det er VM-stemning i Oslo i dagene før det braker løs på Bjerkebanen.

Langs travle Karl Johans gate er det Rally Norway-flagg på begge sider. De kom opp torsdag kveld, og skal henge der til Rally Norway er over.Det norske VM-løpet innledes som kjent på Bjerke Travbane torsdag kveld, og arrangøren håper og regner med rundt 15-20 000 tilskuere.

Det vil ikke bare være brødrene Petter og Henning Solberg, Sebastien Loeb og Mikko Hirvonen som vil stå for showet med sine fartsmonstre av noen rallybiler på Bjerkebanen. Før rallystjernene innleder tidenes andre VM-runde på norsk jord, vil publikum bli varmet opp med et halsbrekkende show der motocrossykler og snøscootere er ingrediensene i showet som starter klokken 18.00.
For første gang siden han pådro seg brudd i begge bena vil det være mulig å se FMX-stjernen Andre Villa i aksjon på norsk jord – eller i norsk luftrom (!) på Bjerke Travbane 12. februar. Sammen med FMX-kollega Øystein Kjørstad og scootercross-fantastene Aleksander Nordgaard og Jostein Stenberg, vil de sørge for et show man sjelden ser i Norge. Du vil få se hopp som kan ta pusten fra noen og enhver – baklengs salto, enkeltvis og parallelt. Slike show som garanterer backflip, det vil si baklengs salto, er ikke hverdagskost. De hopper ca 18-20 meter langt og 10 meter høyt.

For øvrig blir det intervjuer og presentasjoner av topputøverne i rally-VM. Petter og Henning Solberg, Sebastien Leob, Daniel Sordo, Jari Matti Latvala og Mikko Hirvonen – alle er på plass. Her blir det nærkontakt med dem alle og mange andre interessante førere, som Andreas Mikkelsen og Mads Østberg, favorittene i Gruppe N, Eyvind Brynildsen og Sveinung Bieltvedt og mange andre.
Den første farstetappen, en såkalt Super Special Stage, kjøres på en trase på indre bane på Bjerkebanen i en utforming som er brukt under andre rallyløp på den kjente travbanen. På nært hold blir det mulig å se verdenseliten mestre både krappe svinger, høy hastighet og hopp. De to rundene Bjerkeetappen kjøres, utgjør snaut to kilometer.

For at flest mulig skal få muligheten til å få med seg den spektakulære åpningen av VM-runden i rally, oppfordres alle som har mulighet til å reise kollektivt. Da finnes det flere alternativer fra Oslo sentrum. Buss nummer 31 og 25 går til Bjerke. Det vil bli satt opp ekstrabusser i tiden før og etter arrangementet. I tillegg kan man ta T-banens linje 5 til Økern og gå derfra. Det tar ca et kvarter å gå fra Økern til Bjerkebanen.

Hvis alle spiller på lag og velger transportmiddel deretter, vil flest mulig få plass på åpningen av Rally Norway.

Billettinfo for Rally Norway kjøper du her