VM-tempo da Veiby vant Numedalsrally

Ole Christian Veiby vant oppskriftsmessig Numedalsrally for andre året på rad. Fabrikkføreren til Skoda Motorsport holdt VM-tempo i sesongens tredje NM-runde.

 

Kongsvinger-gutten var den store forhåndsfavoritten i Numedalsrally. Forrige helg ble han nummer tre i VM-runde i Rally Sweden, og han holdt ikke noe tilbake selv om det dreide seg om et NM-løp i Numedal. Han vant fem av åtte fartsetapper og hadde over 40 sekunders margin ned til Marius Aasen på andreplass.

– Jeg tapte mye på den siste etappen. Da hadde arrangøren skrapt veien, og det lå masse løssnø i sporene. Det var vanvittig glatt, og bilene som kom bak hadde en stor fordel, sier Ole Christian, som før den siste etappen ledet med 58 sekunder.

– Men bortsett fra den siste etappen, så må jeg berømme arrangøren for fantastisk forhold. Det har vært en fornøyelse å kjøre Numedalsrally i år også. Helt rått, sier han med et smil.

Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen har han storkost seg i bilen. Målet før løpet var å kopiere seieren fra i fjor, og ikke minst få verdifull fullfartstrening.

– Det er ikke så ofte vi har muligheten til å pushe 100 prosent fra start til mål, men det hadde vi i dag. Det er veldig nyttig for oss. Selv om vi tidlig sikret oss en solid ledelse, fortsatte vi å pushe. Vi har gasset bra gjennom hele dagen, og har klinket til på de fleste prøvene. Det er jeg veldig fornøyd med, for det er fort gjort å bli litt defensiv med en stor ledelse. Jeg vil oppsummere med at dagen i dag har vært helt problemfri, slår han fast.

Tidlig i løpet hadde han en liten fight med Per Gunnar ”PG” Andersson, som kjørte en litt eldre utgave av Skoda Fabia WRC. 21 år gamle Veiby hadde likevel overtaket på svensken, som til slutt ble hektet av i seierskampen etter å ha fått tidsstraff.

– Jeg fortsatte der jeg slapp i Sverige, og føler jeg holdt like bra tempo som i VM-runden forrige helg, slår Ole Christian fast.

 

Topp 6, Numedalsrally 2018

  1. Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjærmoen       Skoda Fabia R5 53:01.2
  2. Marius Aasen/                Marlene Engan Aasen      Ford Fiesta R5    +0:40.7
  3. Anders Grøndal/Roger Eilertsen            Ford Fiesta R5    +1:00.2
  4. Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen      Ford Fiesta R5    +1:46.5
  5. Christian August Selmer/Anita Selmer                Ford Fiesta R5    +4:01.2
  6. Thomas Kvam/Stian Johnsen Citroen DS3 R5 +4:45.8