VM-titlene i boks

Petter Solberg ble søndag verdensmester for fjerde gang da han sammen med teamkompis og nybakt førerverdensmester Johan Kristoffersson avgjorde tittelkampen i rallycross-VM.

 

Et kraftig skår i gleden var det at Solberg selv måtte fraktes til sykehus etter en voldsom krasj i semifinalen, der han ledet ut fra start og var på vei mot triumf. Mens stjerneføreren og teameieren var på akuttmottaket på sykehuset i latviske Riga, feide teamkamerat Kristoffersson inn til sesongens sjette seier, den femte på rad, og samtidig avgjorde han både team- og førermesterskapet.

 

Solberg fikk konstatert brukket kragebein. Han var fortsatt til undersøkelser sent søndag kveld og forblir natten over på sykehuset i Riga.

 

Ni måneder etter at teamet ble dannet som en sammenslåing av Solbergs PSRX (Petter Solberg rallycross) og Volkswagen, har teamet totaldominert rallycross-VM i jomfrusesongen.

 

– For et eventyr på alle måter! Jeg er utrolig stolt av alt teamet har utrettet og at vi sikrer begge VM-titler når to løp gjenstår av sesongen. Like stolt er jeg over Johans fantastiske innsats og person. Det er uvirkelig at drømmen til Petter, meg selv og teamet er virkeliggjort, sier teamsjef Pernilla Solberg.

 

– Samtidig er jeg utrolig lei meg, også på vegne av Petter. Teamets fører og min ektemann ligger på sykehus med store smerter mens hans sportslige drøm går i oppfyllelse. Det er utrolig vanskelige følelser å holde rede på; glade tårer for teamet og Johan og samtidig vonde tårer for Petter.

 

Johan Kristoffersson sikret karrierens første individuelle VM-tittel søndag.

 

– Verdensmester! Det er helt uvirkelig å vite og tenke på. Samtidig er det vondt å vite at Petter ligger på sykehus og ikke får ta del i denne gleden og opplevelsen. Han har betydd utrolig mye for både teamets og min suksess. Vi har jobbet tett sammen, pratet om og planlagt dette gjennom hele året. Jeg er utrolig takknemlig for å være del av Petters fantastiske team, uten tvil det beste rallycrossteamet i verden. Jeg har et utrolig redskap i bilen og en fantastisk gruppe mennesker rundt meg som alle jobber natt og dag for denne suksessen, sa Johan Kristoffersson.

 

Neste VM-runde finner sted i tyske Buxtehude utenfor Hamburg om to uker.

 

Finaleresultat:
1 Johan Kristoffersson 5.06,673
2 Mattias Ekström 5.09,038
3 Sébastien Loeb 5.10,592
4 Andreas Bakkerud 5.11,207
5 Janis Baumanis 5.16,726
6 Nico Müller 5.27,649

Førermesterskapet:
1 Kristoffersson 271
2 Solberg 209
3 Ekström 204
4 Loeb 194
5 Bakkerud 165
6 Hansen 152

Teammesterskapet:
1 PSRX Volkswagen Sweden 480
2 Team Peugeot-Hansen 346
3 EKS 274