VM-tittel til Fløene

Tideman_Floene
Ola Fløene er verdensmester i juniorklassen som kartleser i rally. Sammen med Pontus Tidemand sikret han VM-tittelen allerede i mesterskapets nest siste løp i Frankrike i helgen.

 

Pontus Tidemand (22)er juniorverdensmester for førere etter å ha vunnet tre av de fem rundene som er kjørt så langt i sin Ford Fiesta R2 med Ola Fløene i kartleserstolen.

 

De største utfordrerne for Tidemand, Yeray Lemes og Jose Suarez fikk begge trøbbel i asfaltløpet i Frankrike. Suares rullet på fredag, mens Lemes hadde tekniske problemer. Dermed ble det både seier i helgen og VM-tittel på Pontus og Ola.

 

-Det var ikke enkelt, men det var et fint løp i Frankrike og jeg er selvfølgelig veldig godt fornøyd med at VM-tittelen er klar selv om det fortsatt et ett løp igjen, sa Tidemand. Han ga også ros til kartleser Ola Fløene.

-Ola har gjort en kjempejobb, og vi er begge svært fornøyde sa Tidemand.

 

Både Tidemand og Fløene står bokført med 131 poeng i mesterskapet. På førersiden er det spanjolen Yerey Lemes som ligger nærmerst med 73 poeng, emns hans landsmann Jose Antonio Suarez har 68.

Blant kartleserne er det Rogello Penate Lopez som er nærmest Fløene med 73 poeng, mens Candido Carrera har 68.

 

Ola Fløene var med på å vinne IRC-serien med Andreas Mikkelsen i fjor, og duen ble da kåret til Årest Bilsportsutøvere i Norge. Nå kan han altså i tillegg legge en VM-tittel til merittlisten.