VM utvides med en dag

hellFor alle fartsinteresserte som skal til VM-runden i rallycross på Lånkebanen 10.-12. juni, blir det nå enda en dag med fart og spenning.

 

Grunnen til at VM-festen utvides er at supportklassen, en klasse for nasjonale førere, går ut i år. Denne klassen startet sine konkurranser på fredag.

 

– Vi ønsker at vårt publikum skal få mest mulig av fart og spenning, derfor ba vi om at VM-runden på Lånkebanen ble startet fredag, forteller Kjetil Skaufel, daglig leder av NAF World RX of Norway.

 

Kvalifisering fredag

 

For alle som har eller skal skaffe seg billetter til Lånkebanen 10.-12. juni, begynner kvalifiseringskjøringen allerede fredag 10. juni om ettermiddagen for klassene RX Lite og Touring Cars.

 

Når de har gjort seg ferdig ruller Sebastien Loeb, Petter Solberg, Ken Block og de andre SuperCars-førerne inn på banen for å gjennomføre trening og testing.

 

Lørdag er det full fart med kvalifisering og finaler for alle klasser.

 

– I tillegg til at publikum får flere sjanser til å se idolene kjøre, betyr det også at programmet ikke blir så stramt på søndag. Det betyr at våre frivillige, som gjør en kjempeinnsats, får en pust i bakken finaledagen, og at publikum får enda bedre tid til å sikre seg autografer og se på førernes biler, sier Skaufel

 

Det endelige tidsskjemaet vil foreligge om noen dager, og kan sees på arrangørenes hjemmeside hellrx.com

Ikke mindre enn 44 Supercars er påmeldt til den norske VM/EM-runden. De påmeldte finnes her: