Volkswagen inn i rallycross-VM

Marklund_image_three_b860a6
Volkswagen følger Ford og Peugeot og blir den tredje bilprodusenten som offisielt involverer seg i rallycross-VM.

 

I en pressemelding i dag bekrefter Volkswagen Motorsport at de gjennom et samarbeid med svenske Marklund Motorsport vil involvere seg i rallycross-VM fra og med årets sesong. VW Motorsport og Marklund har inngått en treårs-avtale, og skal delta med minst to biler i samtlige VM-runder i år. Anton Marklund og finske Toomas Heikkinen vil være førere i teamet. Tidligere har Peugeot inngått et samarbeid med Kenneth Hansens Hansen Motorsport og dannet Team Peugeot-Hansen, mens Ford samarbeider med Olsberg MSE der Andreas Bakkerud og Daniel Holten er blant førerne.

 

-Rallycross tiltrekker seg stadig økende oppmerksomhet i Europa og ellers i verden. Det er en av de raskest voksende motorsport-disipliner, sier Volkswagen Motorsports direktør Jost Capito.

-Løpene er korte og konsise, bilene er spektakulære og ser nesten ut som fabrikks-modeller. Marklund Motorsport rangeres blant de mest ambisiøse uavhengige team og har egenhendig utviklet Polo for 2014 FIA Rallycross-VM. Jan Marklunds faglige tilnærming var avgjørende før vi inngikk dette samarbeidet, der Volkswagen Motorsport gir teamet erfaring og kompetanse fra rally. I Toomas Heikkinen og Anton Marklund har de et av de sterkeste parene i dette mesterskapet, og vi er allerede begeistret for å se dem bak rattet i Polo RX Supercar, sier Jost Capito.
Marklund_image_one_90b8d9

Skal vi håpe på at det blir en tredje bil for Volkswagens fabrikksfører Andreas Mikkelsen på Lånke? Så mye positivt som skjer i rallycross om dagen kan man ikke utelukke noe lenger.