Vurderer å søke om NM-status

KNA Aust Agder vurderer å søke om NM-status på sitt KNA Sommer Rally Grimstad for neste år. Men først skal årets løp gjennomføres 25. august.

I en pressemelding bekrefter klubben at de vil vurdere en søknad om NM-status etter årets løp:

Vil det bli søkt om NM for KNA Sommer Rally Grimstad i 2019? Sportskomiteens leder Kjetil Faye Lund får svare etter at ryktene om en slik satsing har begynt å gå i rallymiljøet.

 

-Ja, vi har reelle tanker rundt dette og har diskutert ideen med representanter for NBF sier Faye Lund. Men først må vi gjennomføre årets løp og trekke noen erfaringer. Fordelene med et NM løp på asfalt er i alle fall mange. Unge norske utøvere mangler asfalterfaring når de skal ut å konkurrere internasjonalt. Og vi har jo sett at norske topputøvere tradisjonelt sett har slitt, og til dels ikke vært konkurransedyktige på asfalt i for eksempel VM sammenheng. Dessuten er dekkslitasjen på asfaltløp vesentlig lavere enn på grus og snø, og veislitasje det samme. Dette resulterer i lavere kostnader for arrangørene og således lavere startavgifter for utøverne legger Faye Lund til.

 

Veiene klare

Dessuten har vi i Aust Agder veiene klare til å utvide Sommer Rally til et NM løp. Å få til 10 – 12 mil fart på spennende asfaltveier i området Grimstad, Arendal, Froland, Birkenes og Tvedestrand er helt klart innenfor rekkevidde fortsetter leder for årets sportskomite.

 

Benytt sjansen og kjør KNA Sommer Rally Grimstad

 

Om ikke annet er det en unik mulighet til å forberede seg for et eventuelt asfalt løp i NM alle rede nå ved å delta i årets rally Grimstad avslutter han.

 

Informasjon om KNA Sommer Rally Grimstad finnes her www.rallygrimstad.no Påmelding her: http://www.sprintrally.no/pamelding_div/37