VW etablerer eget team for Mikkelsen

Rally, Car Launch, Monaco
Når Andreas Mikkelsen debuterer for Volkswagen Motorsport i Rally Portugal i april, så blir det i et eget team VW Motorsport har skreddersydd for nordmannen.

23-åringen skal som kjent kjøre samtlige VM-runder i en VW Polo R WRC fra og med Rally Portugal i neste måned. Mange har forventet at det ville skje som tredjebil for VW Motorsport, men nå har det internasjonale bilsportforbundet, FIA, gjort det kjent at VW Motorsport har etablert et nytt team kalt Volkswagen Motorsport II for Andreas Mikkelsen og hans finske kartleser Mikko Markkula. Det ser Mikkelsen på som en stor annerkjennelse, og han forteller at han er utrolig glad for tilliten teamledelsen viser han.

– Først og fremst så betyr det at jeg får enda bedre muligheter til å kjøre test. Jeg slipper å dele testdagene med Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala. Mens de må dele en testbil, får jeg min egen bil, sier han.

Når han kjører for et eget team, vil han også ha muligheten til å plukke fabrikkpoeng og poeng i sjåførenes mesterskap. Det ville han ikke hatt muligheten til som tredjefører, i og med at teamene kun har lov til å nominere to førere.

– Det er moro at de mener at jeg er i en posisjon hvor jeg kan hjelpe Volkswagen med å ”stjele” poeng fra andre team. De har allerede sagt at jeg i enkelte løp må være forberedt på å få beskjed om å kjøre det jeg kan for å ta poeng fra andre sjåfører. Det er en tillitserklæring jeg setter stor pris på, sier han med et smil.

VW Motorsports teamsjef, Sven Smeets, forteller at de har valgt å etablere et nytt team for at Andreas skal få best mulige testmuligheter.

– At vi skulle komme med en tredje bil var bestemt for lenge siden. Vi valgte imidlertid at det skulle skje gjennom et eget team, slik at Andreas fikk bedre testmuligheter og ikke var avhengig av å dele testdagene med våre to andre sjåfører. Samtidig vil Volkswagen Motorsport II være et fabrikkteam, og dermed også få prioritert plass på serviceområdet – noe som er interessant for oss, sier han.