Woldseth skal teste Formel 3!

Formelfører Edward Sander Woldseth (KNA Varna) er invitert til å teste for Chris Dittmann Racing (CDR Racing), et av toppteamene i British F3 Championship. – En unik mulighet, sier nordmannen.

Edward Sander Woldseth i Team Greenpower har imponert stort i Formel Nordic denne sesongen med tre seire, pallplass i 7 av 9 finaler og nordmannen ligger på andreplass i mesterskapet, kun sju poeng opp til lederen etter halvkjørt sesong.

Den gode innsatsen i Formula Nordic åpner muligheter når han 9. august skal teste Formel 3 for et av toppteamene i det britiske F3 mesterskapet, CDR Racing. Teamet vant både førermesterkapet og teammesterskapet i britisk F3 Cup i 2018, og deres fører Ayrton Simmons ligger i år på tredjeplass i British F3 Champonship.

– Dette er en spennende mulighet for meg og noe jeg gleder meg utrolig mye til, forteller Edward Sander Woldseth.

Testen gjennomføres på Snetterton Race Circuit i England og er en todags test.

– Dette er en full test med simulatorkjøring og setetilpassing på torsdag, så blir det full dag på racerbanen på fredag med teamet, forteller Woldseth.

Hva blir viktig for deg å sette søkelys på under testen?

– Vi håper å vise at vi kan prestere i en raskere formelbil, og generelt få en pekepinn på hvor vi ligger i forhold til andre førere i samme klasse. Dette blir uansett en stor mulighet til å ta et steg videre og få vist oss frem for samarbeidspartnere og racingverden utenfor Norden, forteller Woldseth.

Edward Sander Woldseth vil under testen få støtte av team manager i Team Greenpower, Marius Gjevik. Han mener dette er en gyllen mulighet for Woldseth.

– Når Edward blir «headhuntet» fordi han viser resultater i Formula Nordic, så viser det at Formula Nordic er en serie å satse på for å komme videre som fører. For Edward så vil denne testen være en unik mulighet til å vise seg fram og bevise hva han er god for, sier Gjevik. I tillegg vil også F2 ingeniør Geoff Spears (Virtuosi Racing) følge med på nordmannen under testen på Snetterton Race Circuit.

Mål om Formula E

Målet til formelføreren fra Oppegård er det elektriske Formula E-mesterskapet, og veien via British F3 passer bra for nordmannen.

– Hvis vi gjør det bra på testen så er det fullt mulig at det blir en sesong i British F3. Vi har noen andre alternativer også, men veien via det engelske F3-mesterskapet hadde vært bra med tanke på erfaring. Men vi får se hva som byr seg etter testen og ikke minst hvilket tilbud vi får, forteller Woldseth. Han legger til.

– Formula E er et mesterskap som bare blir mer og mer populært. Det begynner å bli vanskelig å komme inn der også, men vi må først fokusere på å gjennomføre en god test. Det kan være starten på noe veldig spennende, avslutter han.