WRC2-mesterne slår seg sammen

På Bilsportgallaen i fjor hedret vi Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen for sine VM-titler i WRC2, som henholdsvis fører og kartleser i hver sin bil!!!!!!! Slik blir det ikke i år.

 

Nå velger de to verdensmestrene å slå seg sammen, sette seg inn i samme bil og kjempe om nye WRC2-titler i år. Mikkelsen har allerede annonsert en fortsatt satsing med Skoda og Toksport WRT i WRC2 i år. Nå er det klart at Torstein Eriksen blir hans kartleser fra VM-åpningen i Monte Carlo senere denne måneden.  Det kan fort bli to nye norske VM-titler av det – i samme bil.
Torstein Eriksen er verdensmester som kartleser i WRC2 de to siste årene. I 2020 ble både Torstein og fører Mads Østberg mestere. I 2021 ble det VM-sølv på Østberg, bak Mikkelsen. Men ettersom Mikkelsen byttet makker i løpet av sesongen var det Torstein Eriksen som tok VM-gullet blant kartleserne.

Torstein Eriksen har i hovedsak kjørt med Frank Tore Larsen og Mads Østberg i sin karriere. Men han har også hatt innhopp hos Fredrik Åhlin, Sindre Furuseth og Eyvind Brynildsen for å nevne noen.
Andreas Mikkelsen hadde med seg fire forskjellige kartlesere i 2021-sesongen, og har absolutt grunn til å være fornøyd med å ha fått i land en avtale med Torstein Eriksen for årets sesong.

Mikkelsen har nettopp brutt Dakar Rally der han steppet inn i siste liten sammen med Ola Fløene. Nå retter han fokuset mot Rally Monte Carlo som starter 20. januar.