X Games-medalje til Isachsen

s_isachsen_13_XG_bronse
Sverre Isachsen jublet vilt etter at han kjørte inn til bronsemedalje i søndagens rallycrossløp i X Games i Los Angeles.

 

Etter å ha dominert europeisk rallycross fra 2009 til 2011, fikk Sverre Isachsen i dag enda en medalje i samlingen da han kjørte inn til bronse i søndagens rallycrossløp under X Games på Irwindale Speedway i Los Angeles. Og ingen jublet mer enn Subaru-føreren da løpet var over.

 

– Nå er jeg så utrolig glad, og denne tredjeplassen er som en seier for meg. Alle i Subaru PUMA Rallycross Team har jobbet så hardt for å lykkes. Vi har mindre ressurser enn flere av konkurrentene, men vi har gjort så mye riktig den siste tiden, og i dag fikk vi endelig lønn for strevet. Jeg vil takke alle i teamet, sier Sverre Isachsen, som dermed tok sin første X Games-medalje noensinne, og den andre norske X Games-medaljen i årets konkurranse etter at Andre Villa tok medalje på fredag.

 

Isachsen fra Hokksund og KNA Eiker hadde en god dag på jobben søndag. Han startet med å være åttende raskest på kvalifiseringen, før han vant sitt innledende heat i overlegen stil. I finalen gikk han rett i tet, men ble senere dømt for tjuvstart, og måtte ta en såkalt ”stop and go penalty”.

 

– Jeg er usikker på om det var en tjuvstart eller en perfekt start, men jeg aksepterer dommernes avgjørelse, sier 42-åringen.

 

Etter straffen kom Isachsen ut på en fjerdeplass, bak Travis Pastrana. Men etter en perfekt forbikjøring kom han seg opp på en tredjeplass.

 

– Halvannen rundt før mål punkterte jeg, men jeg klarte heldigvis å komme meg til mål uten å tape noen plasseringer. Nå er jeg så utrolig glad!

 

Finske Toomas Heikkinen vant foran sin Ford-kollega, Tanner Foust fra USA. Etter løpet rant gratulasjonene inn fra fans fra hele verden som hadde sett løpet på ESPN, NRK eller fra tribunen i Irwindale, hvor det også var mange nordmenn.

 

Neste løp for Sverre Isachsen i Global Rallycross Championship går allerede om en uke i Atlanta, Georgia.