Zero Rally 2012 avholdes langs "Green Highway

zero_100.jpgKlimabilløpet Zero Rally skal i 2012 gå langs «Green Highway» fra Sundsvall til Trondheim. Det ble kunngjort på Zerokonferansen i Oslo denne uken.

«Green Highway» går mellom Trondheim, Østersund og Sundsvall og er verdens lengste vegstrekning hvor det er mulig å kjøre elbil sammenhengende.

– At Zero Rally legges hit er en viktig annerkjennelse av arbeidet med å etablere en fossilfri korridor fra Norge til Sverige, sier prosjektleder for Green Highway i Trondheim Kommune Kjell Inge Stellander. – Vårt mål er at Green Highway skal vise verden hvordan vi i fremtiden skal kunne forflytte oss fossilfritt.

Klimapionerer
Zeros daglige leder Einar Håndlykken, mener Zero Rally demonstrerer at moderne, klimavennlige biler presterer på samme nivå som gammeldagse fossil-biler. -Rallyet er en perfekt mulighet for enhver klimabilentusiast til å vise frem egne kjøreferdigheter i en beinhard konkurranse mot profesjonelle rallysjåfører, sier Håndlykken.

Dette samarbeidet løfter både Green Higway og Zero Rally inn i en ny divisjon, sier Kjell Inge Stellander.

Start i Østersund, mål i Trondheim
Zero Rally 2012 starter i Østersund torsdag 14. juni med målgang i Trondheim dagen etter. Vinneren i dette samarbeidet er verken Green Highway eller ZERO, det er miljøet, avslutter Stellander.

I år var det Andreas Mikkelsen som vant Zero Rally i en Tesla, mens Mads Østberg vant i 2010 med samme type bil.