2 x pallen for Øystein i Frankrike

helgheim_1_500.jpgØystein Helgheim (t.v.) fra KNA Nordvest kjørte inn til henholdsvis andre- og tredjeplass i de to finalene under helgens avsluttende runde i CIK-FIA Karting Academy Trophy.

Det internasjonale forbundet CIK-FIA lanserte foran året sesong to nye internasjonale løpsserier der hver nasjonal kan melde på en deltager og der man får tildelt utstyr fra forbundet. Man kjører altså ikke egen kart, og man kan heller ikke gjøre noen endringer med chassis (Parolin) eller motor (FIM). Den ene klassen har VM-status, U18, og der er førerne mellom 15 og 18 år. For førere fra 13-15 år ble det lansert en cup, CIK-FIA Academy Trophy, som dermed er et mer uoffisielt VM. I denne kategorien har Norge vært representert med 14 år gamle Øystein Helgheim, som avsluttet sesongen på en fantastisk måte.

De to siste finalene ble kjørt på Val d’Argenton-banen, som ligger 10 mil fra Nantes i Frankrike i helgen. Der kjørte Øystein inn til andre- og tredjeplass, og sikret seg en 7. plass sammenlagt i cupen. En prestasjon som få andre norske bilsportsutøvere kan måle seg med i årets sesong.

I den første av de to finalene ble det tredjeplass på Ålesund-gutten. Vinner ble finske Niklas Tiihonen, mens andreplassen gikk til hjemmeføreren Anthoine Hubert fra Frankrike. I det andre løpet ble det andreplass på Helgheim. Igjen var det Niklas Tiihonen fra Finland som vant, mens Fillipos Kalesis fra Hellas tok tredjeplassen.

Det har totalt vært kjørt tre runder, de to første i henholdsvis Tyskland og Spania. Niklas Tiihonen ble vinner sammenlagt med 110 poeng. En seier ga 25 poeng, så finnen tok 50 poeng bare i Frankrike i helgen. Anthoine Hubert tok andreplassen med 107 poeng. Bronse gikk til Fillipos Kalesis med 73 poeng.
Øystein Helgheim endte på en hederlig 7. plass med 47 poeng. Han hadde bare 11 poeng i sekken da han kom til Frankrike, men leverte altså en fremragende sluttspurt.

Deltagelsen i CIK-FIA Karting Academy Trophy har for øvrig ikke bare bestått av kjøring. I forbindelse med hver runde har det også vært teoriundervisning. Opplegget er også linket til trafikksikkerhetsarbeidet FIA gjør, og deltageren er med å promotere kampanjen «Make Roads Safe» blant annet.