24 timers løp for Marcus Påverud

Førstkommende lørdag starter Marcus Påverud i sitt andre 24-timers løp denne sesongen. 17-åringen fra Lier skal kjøre sin Honda Civic TCR som en av fire førere i et helskandinavisk team i 24H Series-løpet på Formel 1-banen Circuit de Catalunya utenfor Barcelona i Spania. Førere fra ikke mindre enn 23 nasjoner deltar i løpet, der Marcus Påverud er yngstemann av samtlige.

-Det blir veldig spennende og jeg føler vi har gode muligheter til å kjempe høyt oppe på resultatlista. Jeg har aldri kjørt på banen i Barcelona tidligere, men jeg har øvd flere timer på simulator og det blir dessuten mye trening før vi starter, så jeg tror det skal gå bra, sier Marcus Påverud.

Løpet i Barcelona er forbeholdt såkalte touringcar-klasser, så det er altså ikke med GT-biler denne gangen, noe det var på Paul Ricard i Frankrike i juni da Marcus debuterte i internasjonal langdistanseracing. Marcus kjører sin Honda Civic i TCR-klassen, som har hele 20 deltakende biler i Barcelona.

-Det blir et tøffere og ikke minst jevnere løp denne gangen, med mindre fartsforskjell mellom bilene fra de forskjellige klassene. Men det blir også utfordrende, for med mer enn 40 biler til start blir det «trangt» og mye trafikk på en bane som ikke er lengre enn 4,6 km, sier Marcus.

Det er det danske teamet Insight Racing som har ansvaret for å drifte bilen i løpet, der teamsjefen Martin Jensen også er med som en av de fire førerne. I tillegg stiller 31 år gamle Jocke Frid fra Sverige, med erfaring blant annet fra STCC. Ny på teamet er 21 år gamle Jacob Mathiassen fra Danmark, som i år kjører både British GT Championship i England og DTC i Danmark.

-Jacob og jeg er gode kompiser og det er veldig moro at han er kommet med på laget. I fjor kjempet vi hardt i DS3-cupen i Danmark. Jacob vant og jeg ble nr. 2, så vi kjenner hverandre godt både på og utenfor banen. Når vi også har Martin og Jocke med på laget, føler jeg vi stiller med et sterkt mannskap i dette løpet, sier Marcus.

Det mener også teamsjefen 37 år gamle Martin Jensen, eldstemann på laget, som har omfattede erfaring fra internasjonale langdistanseløp gjennom flere sesonger.

-Vi har et ungt og godt team, ingen tvil om det. Det er fire ganske jevngode førere og alle er disiplinerte. Det er viktig, for i et løp som dette gjelder det å holde følge med trafikken, kjøre jevnt og så fort som mulig uten å påføre bilen for store materielle belastninger og ikke ta unødvendige sjanser som kan spolere alt for hele teamet. De første 12 timene handler om å overleve, og så blir det race til mål, sier Martin Jensen.

Marcus Påverud ble nylig uttatt som en av fem finalekandidater i talentkonkurransen «Bilsporttalentet», der han i midten av september skal kjempe om en premie til en verdi av 300 000 kroner. Han har også bemerket seg sterkt i nasjonal asfaltracing med tre seire i GT3-klassen under NM-løpene på Rudskogen i august.

-Nå skal jeg først og fremst konsentrere meg om å stille best mulig forberedt til et tøft løp i Barcelona. Det blir seks timer i bilen i løpet av et døgn, så dette blir også rent fysisk en skikkelig utfordring, understreker Marcus Påverud.

24-timers løpet i Barcelona starter kl. 12.00 lørdag 2.september og kan følges på nett med livestream og live tidtaking på:

www.24htceseries.com