Rallycross NM 2017 er i gang

Rallycross NM ble innledet på Gardermoen Motorpark 6.-7. mai med 111 deltagere til start. Etter at NMK Gardermoen mistet klubbhuset i en brann i juli i fjor var det gjort en fantastisk jobb med å få alt på plass til årets første NM runde. Og klubben ble belønnet med en fantastisk spennende åpning hvor førerne virkelig bød på action hele helgen.

I 1600-klassen vant Espen Isaksætre, KNA Solør Motorsport og viste at han har til intensjon å forsvare NM gullet i klassen fra i fjor. Han vant foran fjorårstoeren Asgeir Taraldsen, NMK Melhus. Det var knyttet en viss spenning til vinneren av Rallycross Junior Cup 2016, Marius Bermingrud, KNA Eiker, som har tatt steget opp i denne klassen. Og ungutten skuffet ikke. Han kvalifiserte seg til A-finalen via B-finale og kjørte like godt inn til 3. plass i løpet.

2000-klassen har fått mange nye deltagere denne sesongen og hele 23 deltagere stilte til start. En blanding av erfarne og nye unge førere gjorde klassen veldig spennende gjennom helgen, og ikke minst veldig jevn. Lars Øivind Enerberg trakk til slutt det lengste strået og kunne klatre øverst på pallen etter A-finalen, foran Daniel Holten, NMK Vikedal, og Ben-Philip Gundersen, KNA Solør Motorsport.

2400-klassen er fortsatt den største klassen med tanke på antall deltagere og byr hele tiden på mye action og spenning. Og spenningen varte til etter at de første bilene var over målstreken i A-finalen. Robin Slåttekjær, NMK Grenland og Fredrik Ågedal, NMK Konsmo, kjørte side om side over mål til full jubel fra publikum, og med 3 tusendelers-margin ble Ågedal kåret til vinner. Henning Gran fra arrangørklubben kjørte inn til tredjeplass.

I den største Supernasjonalklassen var Herbjørn Haug, NMK Solør suveren hele helgen og vant alle innledende omgangene og finalen. Men Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland som vant B-finalen gav han kamp til målstreken. Ikke godt å si hvem som var mest fornøyd med løpet sitt denne helgen, men Bjørn Terje Heggeli fra NMK Alta er nok en god kandidat i så måte. Han ankom Gardermoen kl. 01.00 natt til lørdag etter å ha tilbragt de to siste dagene hos motorbygger med å få på plass motor i sin nye Ford Fiesta. Han hadde ikke fått kjørt bilen en eneste meter før han stilte til start lørdag morgen, noe som sjelden er en fordel. Etter bra kjøring i innledende omganger var han kvalifisert til B-finale hvor han ble nr 2 og deretter nr. 3 i A-finalen bak Jacobsen og dermed en særdeles fornøyd nordlending.

Rallycross Jr. Cup kjørte også sin første runde i cupen på Gardermoen. Klassen hadde 15 deltagere til start hvorav 6 jenter og er en veldig god rekrutteringsklasse til rallycrossen. Her var det Oskar Nonstad, NMK Verdal og Levanger som vant foran Guro Majormoen, NMK Kongsberg og Steffen Hansen, NMK Gardermoen.

Supercar ble vunnet av Morten Stensrud, NMK Grenland foran Øyvind Finstad, NMK Drammen og Rune Høljeneset, NMK Trysil.