Ny spenning i Crosskart NM

69 førere stilte til start da den fjerde NM runden for året ble kjørt på Smådøl Motorsenter lørdag 19 august. Arrangøren NMK Nore og Uvdal sto for et fantastisk bra arrangement på en morsom bane med vekslende vær og kjøreforhold. Og det ble mye spenning og dramatikk i løpet av denne dagen.

I 125 ccm klassen lå Sindre Trøyterud (KNA Vålerbanen) og Markus Gimle Enger likt i poeng før denne runden og de var begge kvalifisert til A-finale denne gangen. Det ble en spennende finale som Trøyterud til slutt gikk seirende ut av foran Tobias Andersen (Østfold Motorsport) og Lucas Waaler (KNA Solør Motorsport). Markus Gimle Enger endte på 4. plass. Alle førerne skal stryke et deltatt løp og dermed skiller det nå ett poeng mellom Trøyterud og Gimle Enger før det siste løpet som ikke kan strykes.

I 250 ccm klassen er det også hard kamp om poengene og det tettet seg til i toppen. Jacob Lyseng fra NMK Hønefoss ledet NM før dette løpet og vekslet med Sebastian Høidalen fra NMK Grenland om ledelsen i løpet. Høidalen hadde igjen alternativsporet på siste runde og når han kom ut av dette hadde han stor fart og var uheldig å treffe Lyseng på bakhjulet. Det medførte at Lyseng ble stående og Høidalen kjørte først over mål, men ble senere utelukket fra finalen på grunn av påkjørselen. Dermed var det Nikolai Haldammen (KNA Solør Motorsport) som vant løpet foran Petter Fjelstad (Østfold Motorsport) og Kevin Bakken (NMK Hønefoss). Det skiller nå et poeng mellom Haldammen og Lyseng før det siste løpet i Trysil og mye kan tyde på at kampen om gullet skal gjøres opp mellom disse to da de leder med 8 og 9 poeng på de neste. Det skiller også bare 3 poeng mellom de som ligger på 3.-6. plass.

Even Heggelund fra NMK Valdres hadde to førsteplasser og en andre plass i 650 ccm klassen før dette løpet og han var ikke dårligere enn at vant i helgen også. Dermed kan han stryke en 2. plass og er på god vei mot NM gull selv om det ikke er avgjort. Harald Engerud og Pål Rye Smørsteen (NMK Tønsberg) fulgte på de to neste plassene. Smørsteen ligger dermed på en god 2. plass før det siste løpet. Litt mer kamp er det om bronsemedaljen som Martin Haslestad (NMK Tønsberg) har en liten finger på.

I Crosskart Jr. cup har Karl Peder Nordstrand (NMK Hamar) vunnet de 3 siste rundene og kan dermed stryke 3. plassen fra den første runden. Han leder med 8 poeng på Alexander Heum fra NMK Tønsberg, som igjen ligger 14 poeng foran Emil Bujordet (NMK Grenland). Men i Nore og Uvdal var det Simen K. Johansen fra NMK Grenland som ble nr. 2 foran Alexander Heum. Også i denne klassen dreier den største spenningen seg om 3. plassen totalt, men i teorien kan flere ta medaljer.

Neste løp arrangeres av NMK Trysil 9. september.