5. plass til Grøndal

a_grondal_fra.jpgEtter en drømmestart den første av tre dager i Rallye Frankrike ble dag to preget av mer dramatikk med både kraftig opptur og nedtur for Anders Grøndal og hans kartleser Veronica Engan i teamets Subaru Impreza WRC Sti gr N bil.

Etter første dag fikk paret en drømmestart da de lå på 2.plass i PWRC-klassen. Regjerende verdensmester i klassen, asfalteksperten Aruajo fra Portugal ledet løpet. Bak seg hadde Anders stortalentet som er under Markko Märtins vinger, Ott Tänak fra Estland. Han lå 24,9 sekunder bak.

Starten på dag to gikk også greit og Anders hadde kontroll. Men så gjorde han noen små feil. På to fartsetapper bommet de på veideler og tapte tid. I tillegg fikk de også en snurring. Det gjorde at Tänak nærmet seg med stormsteg. Allikevel mente teamet at de hadde kontroll for etter spinningen var Anders raskeste bil i klassen. Men Anders var forbannet på seg selv og ut på løpets maraton etappe ss 15 på hele 35.48 km meldte Anders til teamet at han skulle satse å vinne den prøven. Og de viste da at de kunne holde VM-tempo helt oppe i toppen når de satset 100%. De ikke bare vant prøven, men de slo lederen av løpet Aruajo med hele 28.2 sekunder og Tänak med 32,9 sekunder. Dermed var det plutselig en luke bakover til Tänak på hele 36.8 sekunder. Da det bare var en kortere prøve igjen på dag to virket 2. plassen trygg. Lørdagens siste etappe så ut til å bli kansellert da det ble en lang pause etter at 10 biler hadde kjørt gjennom. Men løpet ble satt i gang igjen. Før start fikk Anders og Veronica advarsel om at veien var dårlig og at Eyvind Brynildsen hadde punktert. Det ble derfor ikke satset fullt, men at det skulle kjøres på sikkerhet. Så skjer det utrolige at de punkterer. Og ikke bare på ett hjul, men på to! Uten å ha kuttet svinger eller tatt noen sjanser. Med bare et reservehjul og lang transport til mål var det nytteløst å fortsette. De tapte mye tid på selve prøven, men for å kunne bli med i løpet igjen på søndag under Super rally reglene fikk de også 10 minuttet straffetillegg. Plutselig var en drøm blitt ett mareritt.

Med bare fire prøver på søndag hvorav en ble kansellert var det aldri mulig å hente inn mye. Men også på løpets siste dag kjørte Anders bra og avsluttet med andre og tredje tider.

Etter sterk kjøring tidlig i løpet klarte de allikevel åkapre en 5.plass i PWRC klassen. Før løpet gjorde Prodrive det klart at målet var å komme i mål og at topp 6 ville de være fornøyd med. Nå ble det 5.plass og etter utviklingen i løpet var det igjen ren uflaks som hindret Anders og Veronica en 2.plass som de hadde kontroll på og lå på stort sett gjennom hele løpet.

Igjen har teamet vist at de kan hevde seg helt i toppen i PWRC gr N i VM og Prodrive er meget godt fornøyd med kjøringen