7,5 sekunder fra seier

Etter fire timers kjøring var Møller Bil Motorsport kun 7,5 sekunder fra seieren i TCR-klassen under lørdagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife i Tyskland.

 

Møller Bil Motorsport stilte til start med sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold i lørdagens sjette runde av det tyske

langdistansemesterskapet VLN. Kvalifiseringen var på en opptørkende bane, og Kenneth Østvold fikk en rundetid helt mot slutten som holdt til tredje startposisjon i TCR-klassen.

 

Atle Gulbrandsen startet løpet på mønsterløse slicks-dekk, men allerede på den første runden begynte det å regne på deler av banen. Atle var i ferd med å ta igjen Kissling Motorsport i en Opel Astra TCR, som lå på andreplass, men fikk en liten snurring og tapte tid. Da han senere ble påkjørt av en bil fra en annen klasse ble bilen vanskelig å kjøre, men likevel var teamet fortsatt på en tredjeplass ved første depotstopp.

 

Da tok Håkon Schjærin over, og også han tok innpå Opel’en som lå på andreplass, og holdt jevne rundetider med Mathilda Racing, som lå i ledelse med sin Volkswagen Golf TCR. Så fikk imidlertid Mathilda Racing problemer, og plutselig lå Møller Bil Motorsport på en andreplass.

 

Kenneth Østvold var sistemann ut og gjorde hva han kunne for å ta igjen Opel’en i tet, og til slutt var han bare 7,5 sekunder bak vinnerbilen over mållinja.

 

-Det å ende 7,5 sekunder bak vinneren etter fire timer er både litt surt, men også noe vi er godt fornøyd med. Det er jevnt og høyt nivå i TCR-klassen, og nok en gang gjennomførte vi et godt løp. Det var vanskelige forhold med små regnskurer underveis, og nok en gang klarte vi å fullføre uten for store problemer. Og igjen gjorde mekanikerne og gjestemekanikerne en strålende jobb i forbindelse med depotstoppene, forklarer Håkon Schjærin.

 

Møller Bil Motorsport har en tredjeplass, en seier og en andreplass på de tre løpene de har kjørt så langt i år.

 

-Vi er godt fornøyd med andreplassen i dag, og noe av det beste er at vi ofte matchet rundetidene til de store forhåndsfavorittene fra Mathilda Racing, som har vunnet nesten alle løpene i år. Det viser at vi virkelig nærmer oss de beste i tempo, og det kun i vårt tredje løp med denne bilen. Det lover godt for de neste løpene, sier teamansvarlig i Møller Bil, Marius Misfjord.

 

Det neste løpet for Møller Bil Motorsport er den 23. september.