Trøyterud, Haldammen og Heggelund norgesmestere

69 førere stilte til start på Trysil når årets NM skulle avgjøres. 6 grader og regnvær gjorde forholdene ufyselig og vanskelig. Ingen medaljer var avgjort på forhånd i noen klasser og i 125 og 250 var det så tett mellom de 2 første at den av de som kom først i mål tok gull, hvis de vel og merke ikke kom for langt ned på listen.

A finalen i 125 klassen  ble en thriller mellom Sindre Trøyterud fra KNA Vålerbanen og Markus Gimle Enger. Trøyterud ledet med et poeng på Enger før NM runden i Trysil og måtte være foran i mål. Han var cm fra og tape gullet men det holdt helt inn. Bjørn Cato Aarekol fra NMK Vikedal ble nummer tre i løpet med Lucas Waaler (KNA Solør Motorsport) på fjerde. Waaler ble da nummer tre i NM.

Også i 250 klassen skilte det ett poeng mellom de to første i sammendraget. Jacob Lyseng fra NMK Hønefoss hadde gullet i lomma fra start i A finalen, men i løpet av de 7 rundene klarte han ikke å holde unna for konkurrentene og kom i mål som nummer tre. Det var Ole Henry Steinsholt fra NMK Grenland som vant løpet, men han hadde ingen sjans i sammendraget siden han har prioritert rallycross i år og bare har deltatt i 3 løp. På andre plass kom Nicolai Haldammen fra KNA Solør Motorsport som dermed tok gull i sitt første år i denne klassen og sitt første NM gull noensinne til tross for at han har kjørt Crosskart i 10 år.

Det ble ingen stor spenning om gullet i 650 klassen da Even Heggelund fra NMK Valdres ledet fra start til mål. Han ledet også før denne runden sammenlagt og kunne innkassere en klar NM seier. Spenningen her handlet om bronsemedaljen. Den hadde Martin Haslestad fra NMK Tønsberg i lomma før start men mistet den til Ketil Johnsen fra KNA Telemark med bare 1 fattig poeng, da han bare kjørte inn til en sjette plass. Ketil Johnsen ble nummer to foran Kim Lorentzen fra NMK Aremark i helgens løp. Pål Rye Smørsteen fra NMK Tønsberg ble nummer 4 og  dermed andre plass i NM.

Alexander Lie, NMK Grenland vant Xtreme-klassen foran Johan Bergan, NMK Tønsberg og Alexander Wiik, KNA Øvre Romerike.

Simen K. Johansen fra NMK Grenland har virkelig imponert i sitt første år i 85 klassen, Crosskart Jr. Cup og i  Trysil tok han sin første seier foran Alexander Heum (NMK Tønsberg) og Emil Bujordet (NMK Grenland). Men det var Karl Peder Nordstrand fra NMK Hamar som vant cupen sammenlagt (nr. 4 i løpet) foran nettopp Heum og Bujordet.

NM resultatene finnes her

TV sendingen med kommentarer og intervjuer blir sendt på Viasat + onsdag 13 sept kl 20 og etter det blir den lagt ut på injection.no

Vi avslutter med et bilde av fremtiden for norsk Crosskart, deltagerne i Mini-klassen.