Tett i toppen i Rallycross-NM

4. NM-runde i Rallycross Supernasjonal ble arrangert på Konsmo Motorbane. Konsmo Motorbane er ikke den mest typiske rallycrossbanen og krever sitt av sjåførene i både tankegang og kjørestil.

Det er 4 år siden sist det var NM-runde på Konsmo og arrangøren hadde nok en gang lagt masse arbeid i forberedelsene til å ta i mot 90 deltagere til full fart i 2 dager. Anlegget fremstod som skinnende nytt og masse funksjonærer hadde gjort og gjorde sitt til at alle følte seg velkomne.

Det ble mye action på banen disse to dagene og det tettet seg til i toppen i flere av klassene. Det ligger an til en spennende NM-avslutning på Gardermoen 22.-23. september.

I 1600 klassen fortsatte Martin Kjær fra NMK Larvik å være like suveren som han har vært tidligere. Han var best i alle innledende omganger og vant finalen.  Bak Kjær var det mer spennende og det var en jevn kamp om plassene i finaler. Det ble også veldig jevnt mellom Robin Bakke Andresen fra NMK Trøgstad og Per Magne Svardal fra NMK Konsmo og det var med minst mulig margin Andresen kunne kjøre inn til andreplass foran Svardal. Andresen gikk dermed opp til tredjeplass i NM-sammendraget bak Kjær og Knut Øystein Haaland (NMK Larvik).

Preben Myklebust fra NMK Egersund kjørte sin første NM-runde denne sesongen, i klassen for 2000 ccm biler. Myklebust ble norgesmester i Bakkeløp og bronsevinner i rallycross 1600-klassen, men har hatt pause fra NM siden det. Nå har han kjøpt vinnerbilen fra 2017 og viste at han fortsatt kan ratte bil. Etter innledende omganger var han best i klassen foran Atle Vik, KAK og Daniel Holten fra NMK Vikedal. I finalen ble Holten for sterk og viste at han vil være med å kjempe om NM-gullet også denne sesongen. Han vant foran Myklebust og Jan Emil Wilsberg ble nummer 3. Sivert Svardal fra arrangørklubben ble nummer 4.  Svardal ledet NM foran denne runden og det gjør han fortsatt, men nå skiller det bare ett poeng mellom han og Wilsberg som igjen har ett poengs ledelse på Holten.

Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo har tatt et godt grep om gullmedaljen i NM i klassen for 2400 ccm biler. Han viste at ville vise seg frem på hjemmebane og var best i innledende omganger og til slutt i A-finalen. Robin Slåttekjær fra NMK Grenland ble nummer to og John Magnus Sivesind fra NMK Gjøvik nummer tre. Slåttekjær er nummer 2 sammenlagt før siste runde. Jørgen Syversen fra NMK Aremark ble nummer ni på Konsmo men innehar tredjeplassen i sammendraget.

Klassen for biler over 2400 ccm bød også denne gangen på action og dramatikk, spesielt i innledende omganger. Men også i denne klassen ble det en populær hjemmeseier. Det var helt jevnt mellom Kim Åvar Meland fra arrangørklubben og NM-leder Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Harstad etter innledende omganger, men Meland var raskest i finalen. Han vant foran Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad og Jacobsen. Dermed har Jacobsen seks poengs ledelse på Meland og Østreng som er à poeng. Ingenting er dermed avgjort mellom disse tre før siste NM-runde på Gardermoen.

I juniorklassen er det også lagt opp til en spennende avslutning. De fortsetter å imponere både med antall deltagere og actionfylt kjøring. Denne gangen var det Steffen Hansen fra NMK Gardermoen som var best og vant sitt første løp for sesongen. Hansen er den mest erfarne i klassen og var særdeles fornøyd med å endelig komme først i mål. Det er kanskje noen av nykommerne for året i klassen som hittil har imponert mest. Ole Henry Steinsholt fra NMK Grenland leder Juniorcupen og ble nummer to denne gangen med en annen nykommer på tredjeplass, nemlig Roar Presthus fra NMK Orkla. Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo er også en debutant i klassen dette året og har kjørt inn til bra resultater. I første omgang fikk han en smell i håndleddet som var litt smertefullt i løpet av helgen. En tur på sykehus etter løpet påviste brudd i håndleddet og det er da imponerende å kjøre inn til fjerdeplass i løpet. Han ligger på andreplass i sammendraget i cupen à poeng med Steffen Hansen.