NM Rallycross Finnskogen

3. NM- og NC-runde i rallycross ble arrangert av KNA Solør Motorsport på Finnskogbanen 22.-23. juni.

I klasse 1 (1600 ccm) fortsetter Mats Marthinsen, NMK Grenland, sin suverene ferd mot NM-gull med igjen å vinne alle omganger og finalen. Mer spenning er det om de neste plassene. Det var Jonas Kløvstad fra NMK Krabyskogen som kjørte inn til 2. plass på Finnskogen foran Carl Erik Berg fra NMK Konsmo. I NM-sammendraget er det Per Magne Svardal, NMK Konsmo som ligger på 2. plass foran Berg.

Klasse 2 (2000 ccm) har Lasse Aaberg, NMK Bergen, skaffet seg i en god ledelse i NM-sammendraget med seier foran NMK Konsmo-førerne Trond Simen Larsen og Petter Fuglestveit i en innholdsrik A-finale. Det var Torjus Svenneby fra NMK Trøgstad var best etter innledende omganger, men han punkterte i A-finalen og endte på 6.plass. Fuglestveit ligger på 2. plass i mesterskapet og Åsmund Holten fra NMK Vikedal på 3. plass.

I klasse 3 (2400 ccm) hadde Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad en strålende helg helt frem til det gjenstod en runde av A-finalen. I ledelse punkterte han på et bakhjul og dermed var 6. plass et faktum. I stedet var det en veldig glad Kenneth Hansen fra KNA Varna som endelig kunne innta det øverste trinnet på seierspallen etter to år uten seier. Bedre gave kunne han vel ikke fått i anledning 40-års dagen han hadde denne helgen. Bak han fulgte Marius S. Hansen (Asker og Bærum Motorsport) og Mats L. Heimdal (NMK Krabyskogen). Mathias Minge, NMK Aremark leder fortsatt NM foran Bryntesson og Petter Leirhol (NMK Valdres).

I klasse 4 (3000 ccm) var Drive-teamet veldig i støtet denne helgen. Markus Myrseth (NMK Aurskog-Høland) og Knut Ove Børseth (NMK Melhus) var begge direktekvalifisert til A-finale, og tredjemann i teamet, Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland)  kvalifiserte seg gjennom å vinne B-finalen. Dermed var de tre biler til start i A-finalen. Og det var yngstemann i teamet som denne gangen viste seg å være best, han tok starten og ledet hele A-finalen og kunne dermed kjøre inn til sin første seier i klasse 4. Emil Sivesind (NMK Krabyskogen) hadde en trøblete helg innledningsvis, men kvalifiserte seg akkurat til A-finale og endte på 2. plass. Steinsholt ble nummer tre. Jonas Dalseth Jacobsen (NMK Hålogaland) måtte bryte finalen, men leder fortsatt NM foran Simen Engsvik (NMK Trøgstad) og Sivesind.

I juniorklassen kunne endelig Johannes Rafoss (NMK Grenland) innta det øverste trinnet på premiepallen etter å ha vært best i innledende omganger, ta starten og lede hele A-finalen. Bak han kjørte leder i Norgescupen Markus Røsrud (NMK Gardermoen) inn til 2. plass og Henrik Gjervan (NMK Hell) til 3. plass. I sammendraget følger Rafoss på 2. plass bak Røsrud og Henrik Håkonsen (NMK Gardermoen) på 3. plass.

I Norgescupen for Rallycross Historisk overtok Amund Walle (NMK Krabyskogen) ledelsen etter seier på Finnskogen. Han vant foran Leif Andre Øvergård (NMK Elverum) og Ken Roger Tandberg (NMK Gardermoen). Ole Sæter (NMK Trøgstad) ble nummer 5 i løpet og ligger på 2. plass i norgescupen foran Geir Paulsen (NMK Krabyskogen).