Østberg på italiensk asfalt

Mads Østberg og hans svenske kartleser Patrik Barth er klare for en ny EM-runde i rally denne helgen, asfaltløpet Rally di Roma Capitale.

Mads Østberg ligger på tredjeplass sammenlagt i EM med sin Citroën C3 Rally2 etter årets fire første runder. Etter halvkjørt EM-sesong er det Haydon Padden som topper i poeng-sammendraget med sin Hyundai. Paddon har kjørt inn totalt 73 poeng. Franske Mathieu Franceschi i Skoda ligger på 2.plass med 63 poeng. Mads Østberg har 53 poeng.

Frank Tore Larsen er på 15.plass med sine 24 poeng fra Sverige og Estland. Frank Tore stiller ikke til start i Italia til helgen. Det gjør heller ikke kartleser Jørgen Eriksen sammen med sin svenske fører Calle Carlberg. De ligger på en andreplass i EM-sammendraget i Rally4-klassen. EM-lederen Mille Johansson er heller ikke på startlisten til helgen.

I tillegg til de foran ham på poenglisten skal Mads Østberg kjempe mot vinneren av årets Aurskog-Høland Rally, Simone Tempestini i Skoda. Latvias stjerneskudd Martins Seks er tilbake i EM etter sin VM-opptreden i WRC1. I Rally Roma kjører han Toyota Yaris Rally2. Efren Llarena fra Spania og Jon Armstrong fra Irland er andre sterke førere på plass. I tillegg dukker det alltid opp noen overraskende hjemmehåp, og det mangler ikke på italienske utfordrere.

Rally Roma er et asfaltløp med 13 fartsetapper. Det hele innledes shakedown og kvalifisering på fredag morgen. Det startseremoni og en fartsetappe fredag kveld. På lørdag er det seks etapper, tre som alle kjøres to ganger. Den lengste av dem 28.74 km. På søndag avsluttes det med nye tre etapper som kjøres to ganger. Da er den lengste 32.30 km. Totalt er de 13 fartsetappene 189.52 asfalt-kilometer.

 

Les også: