Anders Kjær endte på 7. plass i Østerrike

a_kjaer_aut_action_4_460.jpgAnders Kjær (23) nådde ikke helt opp i Europafinalen i rallytalentkonkurransen Pirelli Star Driver Shoot Out i Østerrike. NMK Larvik-førerne endte på en 7. plass blant Europas aller største rallytalenter.

-Jeg kan jo ikke være helt fornøyd. Målet var selvfølgelig å komme blant de to vinnerne. Samtidig kan jeg ikke se hva jeg skulle gjort annerledes. Jeg synes det har gått bra. Jeg føler ikke at jeg gjorde noen store feil, sier Anders etter to harde konkurransedager i Freistadt i Østerrike.

De to beste i konkurransen ble Ott Tänak (21) fra Estland og Alex Raschi (22) fra San Marino. De får dermed kjøre seks VM-runder kostnadsfritt i gruppe N neste år. En premie som har en verdi på rundt 5 millioner kroner for hver av dem.

Deltagerne i konkurranse har vært gjennom både fysisk test, intervju med juryen og et skikkelig rally i Østerrike. I tillegg var det gjennomkjøring av rallyløypa og shake down. Dagens rally hadde seks fartsetapper på til sammen litt under 80 km. I selve rallyet endte Anders Kjær (24) og hans kartleser Trond Svendsen på en oppløftende 3. plass.

-Jeg synes Anders ble dømt hardt av juryen. Jeg hadde ærlig talt trodd han skulle vært inne blant de fem beste, så vi er ikke fornøyd med en 7. plass. Vi vet at Anders er av de aller beste når det gjelder fysikk. Han vant overlegent denne delen av konkurransen i den Nord-europeiske finalen i Finland. I dag er han også på en 3. plass under kjøringen, så det er noe underlig dette. Men vi må bare akseptere det, og jeg kan ikke se hva Anders kunne gjort annerledes. Han har levert en sterk konkurranse, sier Hallgeir Raknerud i Norges Bilsportforbund som assisterte Anders Kjær under finalen i Østerrike.

Under den Nord-europeiske finalen i Finland endte Anders på en 4. plass og da var dagens vinner, Ott Tänak, på 5. plass. Etter helgens konkurranse ble det ikke fremlagt noen resultatliste med poengsummer, så det er ikke mulig å si hva Anders Kjær har lykkes med, eller ikke lykkes med. En av dem som var med i juryen var Petter Solberg.

Det er det internasjonale bilsportforbundet (FIA) som står bak konkurransen sammen med dekkprodusenten Pirelli. I Europa har det vært fire kvalifiseringskonkurranser før helgens finale i Østerrike. I tillegg til 14 europeiske deltok også to førere fra Sør-Amerika i Østerrike.

Ott, Tänak, Anders Kjær, Petter Solberg og Alex Raschi.